Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

TARTIŞMA Sizce Nasıl Olur?

Gnusmas

KY Üye
Herkese merhaba,

Arkadaşlar Knight Online 25x versiyonu browserda oynanabilir hale getirmek sizce nasıl olur? Aklıma takılan bazı sorular var, o yüzden sizlerden görüşlerinizi istiyorum.

Aklıma takılanlar;
- Oyuncu kitlesi oluşur mu zamanla?
- Teknolojik olarak Cross platform olarak destekliyor. (Browser, Mobile APK, Windows Exe) bir platformdaki oyuncu diğerindeki oyuncuları görebilecek şekilde. Sizce cross platform mantıklı mı?
- Browser olacağı için çok fazla saldırıya maruz kalacektır loadbalancer kullanarak yük dengeleme mantıklı olur mu?
- Browser ne alaka diyenler oluyor, erişilebilirliği düşünmüyorlar diye düşünüyorum ben de, sizce de ne alaka mı?

Teliften DMCA'dan bahseden olacaktır, en kötü modeller ve texture'ları benzer şekilde değiştirebilirim 1 haftada.

Görüşleriniz benim için çok önemli.

izwein

Moderatör
Telifi bugün acme bile çözemiyorken sizin çözmeniz inanın imkansıza yakın bir düşünce hadi çözdünüz diyelim farklı textureler farklı oyun deneyimi demek kitle bunu yermi kabul edecekmi oda önemli. Tek başınıza yapacağınız veya 2 kişi yapacağınız bir model ve texture değişimi kaldı ki profesyonel olmaktan ziyade aceleye kaçılmış hazır assetlerden seçilmiş olacak buda benim kanaatimce sevilen bir yapıyı ileri taşımak yerine daha geriye götürecektir.

Tüm bunları aştık diyelim ki daha ordata paylaşılmış çalışan tam bir client source bile yok open ko dan bahsediyorsanız sadece oyun içi geliştirme süreci için mühendis bir ekibe ve aylara ihtiyacınız olacak. Burayı da aştık peki ya hata ve bug yönetimi ? saldırılara karşı alınacak maddi önlemler bugün aylık 1000 usdt üzerinde başlangıçtaki kitleniz ile bu paraları karşılamak yorucu olmayacak mı? Bu sürece gelene kadar zaten milyonlar harcamış olacaksanız :(

Dost acı söyler sakın ola beni yanlış anlamayın düşünceniz hobi amaçlı deneysel bir amaç içeriyorsa bireysel olarak asla önünüzde bir engel yok bende mesela open ko dx11'e taşıdım hemde öyle yüzeysel olarak değil game core tarafı ile birlikte tamamen dx11e geçirdim RAL yapısı oluşturdum tam sizin bahsettiğiniz gibi cross platform olarak kullanmaya uygun bile şuanda ama deseniz ki bu projeye güvenip official denermisiniz diye bırakın officiali test sunucusu bile açsam zırla bug çıkacak dünya kadar hata bildirimi alacağım. Bu piyasada benim diyen geliştirici kadar benim diyen siyah şapkalı avcılar ile dolu benden size tavsiye şu olabilir eğer böyle bir niyetiniz var ise sıfırdan bir oyun geliştirmeye odaklanın başlangıçta skiller az olsun joblar kısıtlı olsun haritanız küçük olsun ama mekanik sizin olsun.

newdark34

KY Kıdemli Üye
Web
discord.gg
Telifi bugün acme bile çözemiyorken sizin çözmeniz inanın imkansıza yakın bir düşünce hadi çözdünüz diyelim farklı textureler farklı oyun deneyimi demek kitle bunu yermi kabul edecekmi oda önemli. Tek başınıza yapacağınız veya 2 kişi yapacağınız bir model ve texture değişimi kaldı ki profesyonel olmaktan ziyade aceleye kaçılmış hazır assetlerden seçilmiş olacak buda benim kanaatimce sevilen bir yapıyı ileri taşımak yerine daha geriye götürecektir.

Tüm bunları aştık diyelim ki daha ordata paylaşılmış çalışan tam bir client source bile yok open ko dan bahsediyorsanız sadece oyun içi geliştirme süreci için mühendis bir ekibe ve aylara ihtiyacınız olacak. Burayı da aştık peki ya hata ve bug yönetimi ? saldırılara karşı alınacak maddi önlemler bugün aylık 1000 usdt üzerinde başlangıçtaki kitleniz ile bu paraları karşılamak yorucu olmayacak mı? Bu sürece gelene kadar zaten milyonlar harcamış olacaksanız :(

Dost acı söyler sakın ola beni yanlış anlamayın düşünceniz hobi amaçlı deneysel bir amaç içeriyorsa bireysel olarak asla önünüzde bir engel yok bende mesela open ko dx11'e taşıdım hemde öyle yüzeysel olarak değil game core tarafı ile birlikte tamamen dx11e geçirdim RAL yapısı oluşturdum tam sizin bahsettiğiniz gibi cross platform olarak kullanmaya uygun bile şuanda ama deseniz ki bu projeye güvenip official denermisiniz diye bırakın officiali test sunucusu bile açsam zırla bug çıkacak dünya kadar hata bildirimi alacağım. Bu piyasada benim diyen geliştirici kadar benim diyen siyah şapkalı avcılar ile dolu benden size tavsiye şu olabilir eğer böyle bir niyetiniz var ise sıfırdan bir oyun geliştirmeye odaklanın başlangıçta skiller az olsun joblar kısıtlı olsun haritanız küçük olsun ama mekanik sizin olsun.
Çok güzel anlatmışsın dostum.

Gnusmas

KY Üye

Detaylı yorumunuz ve eleştiriniz için çok teşekkür ederim öncelikle.

Şöyle ki ortada paylaşılmış bir client source yok evet doğru fakat şuan knight'a ait tüm assetsleri, mapleri, objeleri, fxleri tüm client'e ait herşeyi convert ettim ve şifreli olan herşeyi de decode ettim. Bazı kişiler yok mapleri aktaramazsın, yok her map farklı bunlara kadar hepsi halledildi. loader'ları, editörleri, decoderleri, converterları hazır durumda ve mevcutta problemsiz. ilk openko ile başladım ama openko çok basit ve ufak kaldı gözümde. ayrıca knight online exesine ait binlerce fonksiyonu da decode edip çalışma prensibine kadar alabiliyorum kusursuz bir şekilde. exe unpack edip ghidra ile tüm fonksiyonlarına ulaşıyorum. Her özelliğini kendi projeme dahil etmek kolay olacaktır.

Tabiki bug olacaktır bu konuda katılıyorum sizlere fakat bunu hayata geçirip direkt olarak map, obje, karakter, fx gibi herşeyi değiştirmek de basit maddi olarak gücüm var bu konuda yaptıra da bilirim. Problemin para olduğu herşey basit bir şekilde halledilebilir fakat dediğiniz gibi black hat çok fazla web sektöründe bunları da çözeceğimi düşünüyorum. 20 yıldır yazılımcı olarak hayatımı geçindiriyorum, bunun bir süresinde de ellerimi kirletmem gerektiği zamanlar olmuştur anlıyorum az çok diyebilirim.

Dostluğun için çok teşekkür ederim böyle düşünmen gerçekten gurur verici. Kitle konusunu da oyuncuyu bu şekilde yakalayıp ufak ufak patchlerle çevirerek kendi oyunuma kitlenin çoğunu elinde tutabilirim diye düşünüyorum.

Değerli yorumunu dikkate alarak da hareket edeceğim tabiki. Çok ama çok teşekkür ederim tekrardan hayatından geri alınamayacak bir zamanı bana cevap yazarak harcadın hakkını helal et :giggle:

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt