TARTIŞMA OpenKO projemi test etmek isteyen olur mu?

Test etmek ister miydin?

• Evet

Oy: 2 66.7%
  • Hayır

Oy: 1 33.3%

• Kullanılan toplam oy
    3
Moderatör
Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz, uzun süredir GitHub üzerinde açık kaynak bir proje olan OpenKO üzerinde ciddi bir emek ve zaman harcıyorum. Local ortamda kendi başıma test etmek ve geliştirmek keyifli ama bir geliştirici için ikinci bir kişinin gözünden gelen geri bildirim her zaman altın değerinde.

Şu aşamada amacımız kusursuz bir PvP deneyimi sunmak değil. Daha çok akıcılık, crash problemleri, donanım uyumluluğu, genel oynanış hissi ve gözden kaçan hatalar üzerine yüzeysel bir test süreci yürütmek istiyorum.

Burada özellikle bir noktayı netleştirmek istiyorum:

Bu bir server açılışı veya “test serverımıza davetlisiniz” duyurusu değil. Ortada henüz tamamlanmış ve oynanabilir bir oyun yok. Deneysel bir geliştirme sürecindeyiz.

Bu nedenle tek bir kişinin bile canlı ortamda oyuna girip;

“Burada şu hatayla karşılaştım.”
“Şu sistemde şöyle bir bug var.”
“Şurada akıcılık problemi yaşadım.”
gibi geri bildirimlerde bulunması bizim için fazlasıyla kıymetli.

Eğer “arada ziyaret ederiz, client'ı inceleriz, gördüğümüz eksikleri ve hataları paylaşırız” diyorsanız, gelen ilgiye göre birkaç gün içerisinde kapanmayacak sürekli bir test sunucusu da açabilirim.

Geliştirme sürecinde bizi neler bekliyor?​

Şu anda oyun içi ekonomi, event akışı, combat, skill dengeleri, droplar gibi oyuna can veren sistemlerin büyük bölümü sıfırlandı.

Test süreciyle birlikte önceliğimiz:

1. Skill ve joblar arası damage dengeleri
2. Ekonomi
3. Event akışı

şeklinde uzun bir geliştirme sürecine girmek olacak.

Bu süreçte projeyi takip etmek, test etmek ve mümkün olduğunca geliştirmeye katkıda bulunmak isteyen herkese kapımız açık.

Son paylaştığım videoya denk gelmeyen veya projenin şu anki durumunu merak edenler için de güncel durum özeti aşağıdaki videoda:

KY Saygın Üye
Yardımsever
Merhaba kardeşim öncelikle eline emeğine sağlık bende uzun zamandır openko üzerinde çalışıyorum bir paylaşım tabiki yapmadım ancak ikinci bir bakış açısı amacıyla sana yardımcı olmak yükünü biraz hafifletmek isterim ben test için sana zaman ayıracağım.

KY Kıdemli Üye
Ben her zaman destek verırım.

KY Üye
çok güzel görünüyor eline emeğine sağlık gerçekten emek verilmiş beli video sonuna kadar izledim, Dikkatimi video izlerken yaratik ve npc ler yürümesinde durdu yerde adim atmalari ,rota şaşkınlıklari var

Moderatör
çok güzel görünüyor eline emeğine sağlık gerçekten emek verilmiş beli video sonuna kadar izledim, Dikkatimi video izlerken yaratik ve npc ler yürümesinde durdu yerde adim atmalari ,rota şaşkınlıklari var
Ai server hala open ko altyapısı ile çalışıyor mobların ai davranışları sırada bekleyen işlerden fakat referans game serverler olduğu için çok uzun sürmez

KY Kıdemli Üye
Eline emeğine sağlık proje harika görünüyor.

Üst Alt