Reklam
Emeğine sağlık hocam. anlamadığım nokta şu ide ye alsana kaynak kod bunu d11 yap herşeyi fixle diyince hemen yapıyor sanıyor sanırım insalar teknolojiyi kullanmak ayıp değildir zaten kodlama bilgin olmasa bunu nasıl kullanacaksın acaba onuda merak ediyorum. Yanlış anlamayın hocam sitemim gelen yapay zeka yorumuna idi.? acayip olan nedir. Sen gerçekten böyle bir GPU kodlamanın yapay zeka ile yapılabileceğine kanaat mi getirdin yoksa ben mi öyle algıladım? Sene 2026 sezer bey amblem yapmaya benzemez bu işler. 200.000 satır kod ve 5000'den fazla fonksiyon adı silinip yeniden yazıldı bırakta bazı yerlerde yararlanalım nimetlerinden değil mi..
sen niye dalga geçer gibi konusuyon ki adam gayet de iyi ilerlemiş helal olsun diyip geçmen lazımken yani yapay zeka kullanımında herkes kullanıma açıktır bilgin yoksa bu aşamaya da gelemezsin unutmaCok İyi Helal![]()
Çok teşekkür ederim. Hatasız olduğunu asla söyleyemem test imkanları bireysel ortamda çok kısıtlı fakat, dx11'e geçtikten sonra özellikle client taraflı geliştirmeler keyif aldı diyebilirim. Bir süre artık eksikleri tamamlama üzerine yoğunlaşacağım çünkü dx11 süreci gerçekten yordu beyin olarak iyi hissetmiyorum.Tebrikler hocam bu kadar kısa sürede baya yol kat ettin başarılar
Bu şekilde devam edersen clientin açıklarla dolu ve serverin bug dan geçilmez.02.03.2026 Güncelleme Notları:
Client ve game core tamamen dx11 geçişi sağlandı. Projedeki tüm dx9 bağımlılıkları temizlendi test sürecine girildi. (8-10 kelime ile özetledim fakat client kodları neredeyse yüzde 80 değişti bu güncelleme ile. İleride deneysel dx12 ve vulcan denemeleri için projeyi RAL yapısı ile oluşturdum. İstendiği takdirde dx9 core eklenip ral üstünden çalıştırılabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 15408
Projede yorum satırı harici dx9'dan eser kalmamıştır detaylara girmeyeceğim fakat yapılan işlem çok emek ve bilgi birikimi isteyen bir işlemdir.
Ekli dosyayı görüntüle 15410Ekli dosyayı görüntüle 15411
Yüzlerce sorunu fixledikten sonra ilk görüntüm bu şekilde şuanda gökyüzü ve fog (sis) kısmını dx11 e göre en baştan yazmam gerektiği için pasif bıraktım.
Onlarda fixlendikten sonra modernizasyon kısmına geçeceğim (gölge, glow, çimlendirme vs.)
Eline sağlık02.03.2026 Güncelleme Notları:
Client ve game core tamamen dx11 geçişi sağlandı. Projedeki tüm dx9 bağımlılıkları temizlendi test sürecine girildi. (8-10 kelime ile özetledim fakat client kodları neredeyse yüzde 80 değişti bu güncelleme ile. İleride deneysel dx12 ve vulcan denemeleri için projeyi RAL yapısı ile oluşturdum. İstendiği takdirde dx9 core eklenip ral üstünden çalıştırılabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 15408
Projede yorum satırı harici dx9'dan eser kalmamıştır detaylara girmeyeceğim fakat yapılan işlem çok emek ve bilgi birikimi isteyen bir işlemdir.
Ekli dosyayı görüntüle 15410Ekli dosyayı görüntüle 15411
Yüzlerce sorunu fixledikten sonra ilk görüntüm bu şekilde şuanda gökyüzü ve fog (sis) kısmını dx11 e göre en baştan yazmam gerektiği için pasif bıraktım.
Onlarda fixlendikten sonra modernizasyon kısmına geçeceğim (gölge, glow, çimlendirme vs.)
BaşarılıEkli dosyayı görüntüle 15548
Ekli dosyayı görüntüle 15549Ekli dosyayı görüntüle 15550
DX11 işlemleri biter bitmez CSM gölge sistemine başlamıştım. Çok uğraştırdı ama sonunda tamamlandı. Geliştirmeler devam ediyor.
Çok teşekkür ederim. Konu günceldir. Video eklenmiştir.@izwein hocam ellerine sağlık, çok başarılı bir proje oluyor. Konu içerisinde bahsettiğin şeylerin videosunu eklemeyi planlıyor musun yakında? Veya güncel bir değişiklik var mı? Tekrardan ellerine sağlık, bu iş oturup AI ile prompt engineering yaparak yapılabilecek bir şey değil, sağlam gpu coding bilgisi gerekli.