Reklam
Başarılar hocam.Selamun aleyküm dostlar.
Konuya başlamadan önce iki noktayı netleştirmek istiyorum:
1. Bu dosya hiçbir şekilde, ne bugün ne yarın, source veya files olarak satışa çıkmayacaktır.
Bu konuda gelen tekliflere maalesef olumsuz dönüş yapıyoruz.
2. Bu konunun açılma amacı “bakın ben ne yaptım” demek değil.
Son zamanlarda OpenKO source üzerinde geliştirme yapan veya yapmak isteyen arkadaşların sayısının arttığını fark ettim.
Tek bir başlık altında toplanıp hem gelişimi paylaşalım hem de makul ölçülerde kurulum ve basit hatalarda birbirimize destek olalım istedim.
Konu, 15 günde bir tarafımdan güncellenerek günlük şeklinde ilerleyecektir. Tekrar söylüyorum kendini geliştirmek isteyen arkadaşlara her zaman yardım kapımız açık olacaktır yeterki istekler makul olsun
(Her başlık için video editi yapıyorum yaptıkça tek tek ekleyeceğim takipte kalın)
Client ve Server implementler:
1 - 64x Full Stabil Client ve Server (Video eklenecek.)
2 - Genie System (Video eklenecek.)
3 - Collection Race Quest Event (Video eklenecek.)
Ekli dosyayı görüntüle 152294 - Collection Race Kill Event (Video eklenecek.)
5 - Original Upgrade System (Video eklenecek.)
6 - Bifrost - Piece Exchange (Choatic Generator)
Ekli dosyayı görüntüle 15233
Ekli dosyayı görüntüle 15234
7 - Power Up Store and Cash System (Video eklenecek.)
Ekli dosyayı görüntüle 15232
8 - Sohbet Penceresi (PM) UI entegrasyonu (Video eklenecek.)
9 - Fast Teleport - Hızlı ışınlanma sistemi implementasyonu tamamlandı. (Video eklenecek.)
10 - Reconnect & Auto Fast Login (Video eklenecek.)
Ekli dosyayı görüntüle 15230
Ekli dosyayı görüntüle 15231
Hata ve bug fixleri:
- **HPMenu:** Dağınık haldeki butonlar (Power, Quest, CR) tek bir noktada toplanarak yeni `CUIHPMenu` sınıfına taşındı.
- **Estetik:** Butonların konumlandırması ve görsel dizilimi profesyonel hale getirildi.
- **Stabilizasyon:** Mob kaynaklı ve belirli noktalarda oluşan crash (çökme) sorunları incelendi; ciddi memory leak (bellek sızıntısı) noktaları tespit edilip çözüldü.
- **Stabilizasyon:** Skill Efekt kaynaklı ve belirli durumlarda oluşan crash (çökme) sorunları incelendi; ciddi memory leak (bellek sızıntısı) noktaları tespit edilip çözüldü.
- **Stabilizasyon:** Trade kaynaklı oluşan crash (çökme) sorunları incelendi; ciddi memory leak (bellek sızıntısı) noktaları tespit edilip çözüldü.
- **Stabilizasyon:** GameServer'ın ani kapanmalarında (crash veya manuel kapatma) veri kaybını önlemek için otomatik kayıt (save) sistemi eklendi. Sunucu kapanırken tüm oyuncu verilerini DB'ye kaydederek "rollback" (geri sarma) sorunlarının geçici olarak önüne geçildi. İlerleyen aşamalarda bu konu ayrıca ele alınıp incelenecektir.
Devam eden implementler:
1. Monster Stone haritası ekleniyor
2. Yeni nesil inventory ekleniyor (tılsım, gold star vs.)
3. Sell & Buy Merchant sistemi ekleniyor.
Çalışma da Devam eden implementler kısmında eksilmeler oldukça bekleyen işlemlere yöneleceğim bireysel bir geliştiriciyim elimden geldiği kadar vakit ayırabiliyorum. Biten her işlem için videolu içerik için editleri yapıyorum kısa süre içerisinde video ve gif ile de konuyu destekleyeceğim.
open ko kendi filesleri server taraflı pek geliştirme yapmıyorum daha çok client ağırlıklıFiles olarak arkada çalışan openko mu hsacs vs mi bağladınız
dx11'e atarken server taraflıda atmanız gerekmiyor mu ?open ko kendi filesleri server taraflı pek geliştirme yapmıyorum daha çok client ağırlıklı
dx11'e atarken server taraflıda atmanız gerekmiyor mu ?
? acayip olan nedir. Sen gerçekten böyle bir GPU kodlamanın yapay zeka ile yapılabileceğine kanaat mi getirdin yoksa ben mi öyle algıladım? Sene 2026 sezer bey amblem yapmaya benzemez bu işler. 200.000 satır kod ve 5000'den fazla fonksiyon adı silinip yeniden yazıldı bırakta bazı yerlerde yararlanalım nimetlerinden değil mi..@izwein Kiro Zeka Yepa![]()
Ben bana faydası olan işimi hızlandıran her türlü yazılımı kullanırım tek başıma bireysel yapıyorum bu işi şirketim çalışanlarım yok yap diyebileceğim kimse yok ne yazıkki.Kiro İA Kullanma yasak![]()
Saka Yaptım sen devam yap güzel elinde Sağlık Kardesim cansın <3Ben bana faydası olan işimi hızlandıran her türlü yazılımı kullanırım tek başıma bireysel yapıyorum bu işi şirketim çalışanlarım yok yap diyebileceğim kimse yok ne yazıkki.
Şuanda genie ekli sistemde fakat çok fazla eksiği var uif tasarımı elimde olduktan sonra herşeyi ekleyebilirim. Uif sistemini kademeli olarak json geçiriyorum zaten ux kısmının daha akıcı ve hatasız olması içinSaka Yaptım sen devam yap güzel elinde Sağlık Kardesim cansın <3
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Eski v1534 Genie Ekleme oluyor mu ?
ama bilmiyorum anlamıyorum sen yapar mısın olmaz miŞuanda genie ekli sistemde fakat çok fazla eksiği var uif tasarımı elimde olduktan sonra herşeyi ekleyebilirim. Uif sistemini kademeli olarak json geçiriyorum zaten ux kısmının daha akıcı ve hatasız olması için
Eklerim 1534 de genie yoksa eğer client tarafını sıfırdan kodlicaz ki bendeki kodlar çalışır aynı uifi kullanırsan. Hook var değilmi ui managere?ama bilmiyorum anlamıyorum sen yapar mısın olmaz mi![]()
Cok İyi HelalEvet genie kodları güncel acslerde olmadığı için kendim sıfırdan yapmak zorunda kaldım![]()