Reklam
Evet evet kesinlikle. Hele ki mobil için kaynak çok daha kısıtlı. Böyle bir projede ilk geliştirirken ne kadar hazır asset kullansam da sonrasında özellikle oyuncu karakterleri ve moblar çok optimize olmalı. Ek olarak da urp kullanmak zorundayım. Ek olarak da şu an hayata geçirilen bir çok mobil proje Client auth çalışıyor ve ek olarak anti cheat kullanıyor ama onlar da başarısız her yerde koxp seri skill vs videoları dolanıyor.Ben bir süre Rise Online'de hem testerlık yaptım hemde support bölümünde çalıştım. Bence çok fazla Realistik görüntü olmamalı orta düzey grafik isteyen geliştirmeler yapılmalı. Çünkü halen günümüzde özellikle Türkiye piyasasında düşük seviye işlemci ekran kartı ve düşük seviyede ram kullanılıyor. Realistik bir iç yapı olacaksa tüm tasarımlara çok iyi optimizasyon yapılmalı yoksa aşırı derecede kasmalar ve son derece çözümsüz işlemler ve genel olarak kaos oluyor. Lightning düzenlemeleri güzelce yapılmalı ve Assetler çok iyi seçilmeli.
Kesinlikte, ilk süreçte hazır Asset kullanılabilir. Yeni nesil anti-koruma yapıları öneriyorum.Evet evet kesinlikle. Hele ki mobil için kaynak çok daha kısıtlı. Böyle bir projede ilk geliştirirken ne kadar hazır asset kullansam da sonrasında özellikle oyuncu karakterleri ve moblar çok optimize olmalı. Ek olarak da urp kullanmak zorundayım. Ek olarak da şu an hayata geçirilen bir çok mobil proje Client auth çalışıyor ve ek olarak anti cheat kullanıyor ama onlar da başarısız her yerde koxp seri skill vs videoları dolanıyor.
Ya da mühim şeyleri server auth yapmak lazım; ama o da servere çok büyük yükKesinlikte, ilk süreçte hazır Asset kullanılabilir. Yeni nesil anti-koruma yapıları öneriyorum.
Sunucuları bölme işlemleri yapılabilir. Yani diyelim oyunda 4 harita var 4 haritayı 4 ayrı sunucudan okutma gibi işlemler yapılabilirYa da mühim şeyleri server auth yapmak lazım; ama o da servere çok büyük yük![]()
Tabii ki ben Merchant server ve chat serveri baştan ayırdım zaten. Game serveri de bölerim yük e göreSunucuları bölme işlemleri yapılabilir. Yani diyelim oyunda 4 harita var 4 haritayı 4 ayrı sunucudan okutma gibi işlemler yapılabilir
Bu gibi düzenlemelerin baştan yapılması ilerleyen süreçlerde yaşanabilecek bir çok sorunun önüne geçer doğrusunu yapmışsınız.Tabii ki ben Merchant server ve chat serveri baştan ayırdım zaten. Game serveri de bölerim yük e göre