Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

YARDIM 24xx Şifreleme mantığı

Fesly

KY Üye
Web
www.kick.com
Knight online 24xx de herkesin bildiği üzere KO_DATABASE_SERVER_001 bu databas TB_USER de şifreleme mantığı ne kullanıyor SHA1 değil Hex2Bin mi yoksa RC4 mü ne çözemedim.

Veritabanında TB_USER tablosundaki strPasswd sütunu şifrelenmiş görünüyor ama şifreleme tipi ne bilmiyorum.

Örnek:
- strAccountID: admin
- strPasswd: 6N406O1

Client tarafında bu kullanıcıyla hangi şifreyi girersem giriş başarılı olur? Bu şifreleme düz metin mi yoksa özel bir algoritma (XOR, SHA1, MD5 vs.) mi kullanıyor?

Auth sistemiyle bağlamaya çalışıyorum, algoritma çözülürse gerisini ben hallederim. Şimdiden teşekkürler ?

Eğer daha önce bu konuda forum açıldıysa özür dilerim bulamadım çünkü.

1751733495365.png

Aakinci

Co-Admin
Premium Üye
KY Saygın Üye
Coder
ACS Sağlayıcısı
Yardımsever
KY Kod Editörü
Hocam panellerin kullandığı fonksiyon var db nin function kısmında. Orada nasıl decrypt edildiği mevcut hocam.

Fesly

KY Üye
Web
www.kick.com
Hocam bilgisayarda değilim ama olmayan db yok zaten, her db de var.

Sağolun hocam bu şekilde çözdüm lazım olan varsa yardımcı olur belki sağol teşekkür ederim :)

PHP:
use Illuminate\Support\Facades\DB;

$rawPassword = 'fesly';

$hashed = DB::selectOne("SELECT dbo.HashPasswordString(?) AS hashed", [$rawPassword])->hashed;

Srylius

KY Kıdemli Üye
Sağolun hocam bu şekilde çözdüm lazım olan varsa yardımcı olur belki sağol teşekkür ederim :)

PHP:
use Illuminate\Support\Facades\DB;

$rawPassword = 'fesly';

$hashed = DB::selectOne("SELECT dbo.HashPasswordString(?) AS hashed", [$rawPassword])->hashed;
laravelde uygulama geliştiriyorsunuz ve böyle mi kodlama yapıyorsunuz gerçekten... gözlerim kanadı şu sorguyu görünce native php olsa bu kadar olmaz yani biraz eloquent nedir, fluent design nedir araştırın.

shyrogue

KY Saygın Üye
Coder
laravelde uygulama geliştiriyorsunuz ve böyle mi kodlama yapıyorsunuz gerçekten... gözlerim kanadı şu sorguyu görünce native php olsa bu kadar olmaz yani biraz eloquent nedir, fluent design nedir araştırın.
Anasinin karninda ogrenmedi kimse ogrenmeye calistigi seyler icin asagilayici yazilarinizi kendinize saklayin. Birakin insanlari ogrenecekse ogrensin oyalansinlar. Bu yaziyi yazmadan once cevap verip izah etseydin madem. Yapmayin kardesim soyle seyler heves kirmayin form geregini yapmis sormus iste.

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt