Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

Yeni Launcher hakkında fikirleriniz neler ?

Cupcap

KY Uzman Üye
Merhaba

Geliştirmekte olduğum server dosyaları client launcher dosyalarından biri hakkında fikirlerinizi merak ettim sizce nasıl olmuş eklemek istediğiniz şunuda yapsan daha iyi olurdu dediğiniz bir alan var mı ? Kendimce farklı bir yol izleyerek yeni bir launcher sistemi geliştiriyorum önerileriniz ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.

1781284377721.png

1781284398398.png

Levia

Graph. Desig.
Yardımsever
ufak tefek ekstralar istiyor ama çok tatlı eline sağlık

deniz.karas@hot

KY Üye
inceledim .. açık konuşayım ilham verdin . aslında aklımda hiç böyle birşey yoktu ama sayende aydınlanma yaşadım ve kendi launcher'imi tasaradım teşekkür ederim .

overberk

KY Kıdemli Üye
KY Üye
Merhaba

Geliştirmekte olduğum server dosyaları client launcher dosyalarından biri hakkında fikirlerinizi merak ettim sizce nasıl olmuş eklemek istediğiniz şunuda yapsan daha iyi olurdu dediğiniz bir alan var mı ? Kendimce farklı bir yol izleyerek yeni bir launcher sistemi geliştiriyorum önerileriniz ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 18277

Ekli dosyayı görüntüle 18278
Ben cok begendim elestri degil tabii ki ama ufak tavsiyelerim sunlar:
  • Dolum Barı: O alttaki ufak yazı yerine alt tarafa boydan boya uzanan, doldukça renklenen, indirme hızını ve kalan süreyi net gösteren bir bar eklenebilir. Oyuncu yama çekerken dosya boyutunu, anlık hızı ve kalan süreyi net bir şekilde görebilmelidir.
  • Otomatik Duyuru Panosu: Haberleri kapalı bir menüye gömmek yerine, ana ekranda belli saniyelerde bir otomatik dönen (slider) bir pano yapılabilir.
  • Hesap Butonları: Malum her server auto-register değil, o yüzden sağa sola ufak "Kayıt Ol" ve "Şifremi Unuttum" linkleri eklenebilir.
  • Topluluk İkonları: Kenara köşeye Discord, forum vs. için ufak ikonlar iliştirilebilir.
  • Sunucu Durumu: "PLAY" butonunun oralara GameServer'ın anlık durumunu (Online/Offline) gösteren ufak bir gösterge fena olmaz.

deniz.karas@hot

KY Üye
1781341891882.png

aslında tam olarak senin dediğin sistemi ben yaptım . Konuyu açan arkadaşa da örnek olabilir diye paylaşıyorum .

Yardım edebileceğim bir konu olursa buralardayım.
Ben cok begendim elestri degil tabii ki ama ufak tavsiyelerim sunlar:
  • Dolum Barı: O alttaki ufak yazı yerine alt tarafa boydan boya uzanan, doldukça renklenen, indirme hızını ve kalan süreyi net gösteren bir bar eklenebilir. Oyuncu yama çekerken dosya boyutunu, anlık hızı ve kalan süreyi net bir şekilde görebilmelidir.
  • Otomatik Duyuru Panosu: Haberleri kapalı bir menüye gömmek yerine, ana ekranda belli saniyelerde bir otomatik dönen (slider) bir pano yapılabilir.
  • Hesap Butonları: Malum her server auto-register değil, o yüzden sağa sola ufak "Kayıt Ol" ve "Şifremi Unuttum" linkleri eklenebilir.
  • Topluluk İkonları: Kenara köşeye Discord, forum vs. için ufak ikonlar iliştirilebilir.
  • Sunucu Durumu: "PLAY" butonunun oralara GameServer'ın anlık durumunu (Online/Offline) gösteren ufak bir gösterge fena olmaz.

DelitaY

KY Saygın Üye
Yardımsever

deniz.karas@hot

KY Üye
Öyle üstün körü yaptım geçtim detaylandirilabilir. Fikir alışverişi yapalım konu altında hem konu güncel kalsın . Hem Forum kullanıcılarına ÜCRETSİZ bir fayda sağlayalim collection race ödülünü 10 lu yapmak için 10 bin isteyen insanlar olduğu için forumda insanlar buranın bir yardimlasma forumu olduğunu hatırlar belki
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca özellikleri belirteyim ben ona göre üstüne ekleyebileceğimiz bişey varsa konuşalım.
Sunucu durumunu direk serverdan çekiyor.
Sunucu açık ise Yeşil yazı ve ikon ile çevirimici yazıyor
Kapalı ise kırmızı ikon ve yazı çevirimdisi yazıyor.
Oyuna baglanirken gri ikon ve yazı ile bağlantı kuruluyor yazıyor ( anlık sürüyor )

Eventlar yazan yerde ki 5 adet tittle var her tittle ' in 3 satırlık kendi aciklama bölümü var.
5 slot 2 şer saniye arayla dönüp yeni etkinliği gösteriyor.

Duyurular bölümünde 4 adet tittle ve 4 adet tarih kısmı var .

Tittle 'lari Şu anlık launcher klasörü içerisinden ini ile yönetiliyor ama gameserver tarafına çekilebilir bir saat falan uğraşıp çözülecek bir iş.

Aşağıda yer alan ikonlar aktif durumda

Web sitesine tıklayınca yönlendirilen panele
Discorda basınca belirlenen discorda
Foruma basınca belirlenen Forum adresine anlık yönlendirme yapılıyor.

Simge durumunda küçülme durumu aktif sorunsuz çalışıyor.
Ayarlar butonuna tıklayınca option açılıyor.

Start butonu oyunu açan exe ye bağlı starta basıldığında oyun açılıyor

Son düzenleme:

Cupcap

KY Uzman Üye
Öyle üstün körü yaptım geçtim detaylandirilabilir. Fikir alışverişi yapalım konu altında hem konu güncel kalsın . Hem Forum kullanıcılarına ÜCRETSİZ bir fayda sağlayalim collection race ödülünü 10 lu yapmak için 10 bin isteyen insanlar olduğu için forumda insanlar buranın bir yardimlasma forumu olduğunu hatırlar belki
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca özellikleri belirteyim ben ona göre üstüne ekleyebileceğimiz bişey varsa konuşalım.
Sunucu durumunu direk serverdan çekiyor.
Sunucu açık ise Yeşil yazı ve ikon ile çevirimici yazıyor
Kapalı ise kırmızı ikon ve yazı çevirimdisi yazıyor.
Oyuna baglanirken gri ikon ve yazı ile bağlantı kuruluyor yazıyor ( anlık sürüyor )

Eventlar yazan yerde ki 5 adet tittle var her tittle ' in 3 satırlık kendi aciklama bölümü var.
5 slot 2 şer saniye arayla dönüp yeni etkinliği gösteriyor.

Duyurular bölümünde 4 adet tittle ve 4 adet tarih kısmı var .

Tittle 'lari Şu anlık launcher klasörü içerisinden ini ile yönetiliyor ama gameserver tarafına çekilebilir bir saat falan uğraşıp çözülecek bir iş.

Aşağıda yer alan ikonlar aktif durumda

Web sitesine tıklayınca yönlendirilen panele
Discorda basınca belirlenen discorda
Foruma basınca belirlenen Forum adresine anlık yönlendirme yapılıyor.

Simge durumunda küçülme durumu aktif sorunsuz çalışıyor.
Ayarlar butonuna tıklayınca option açılıyor.

Start butonu oyunu açan exe ye bağlı starta basıldığında oyun açılıyor
benim uğraştığım source içerisine entegre ettiğim bir sistem var aynı mantıkla burada şunu yapabilirsin ko-panel adresine bir api yazarak json formatında hem duyuruları hem arka planı işte aklına ne geliyorsa yönetilebilir hale getirebilirsin mesela kış geldi patch atmana gerek yok web sitenden api ile yolunu duyuruları vs ayarlayarak launcher üzerinde güncellemeler yapılabilir ben bunun daha gelişmiş versionunu gameserver üzerinde uyguluyorum çok daha işlevsel hale geldi tavsiye ederim

deniz.karas@hot

KY Üye
benim uğraştığım source içerisine entegre ettiğim bir sistem var aynı mantıkla burada şunu yapabilirsin ko-panel adresine bir api yazarak json formatında hem duyuruları hem arka planı işte aklına ne geliyorsa yönetilebilir hale getirebilirsin mesela kış geldi patch atmana gerek yok web sitenden api ile yolunu duyuruları vs ayarlayarak launcher üzerinde güncellemeler yapılabilir ben bunun daha gelişmiş versionunu gameserver üzerinde uyguluyorum çok daha işlevsel hale geldi tavsiye ederim
Evet mantıklı soyluyorsun fakat şu an panel ya da forum aktif etmedim domainler hazır ama gameserver tarafıni bitirmeden panel ya da forum açmak ayrıca bir uğraş ve vakit istiyor . Panel açıldığında dediğin sistemi entegre etmek çok mantıklı

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt