Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

TARTIŞMA WarFare & N3Base All Programlama

macho

Moderatör
Graph. Desig.
Yardımsever
Web
machodesign.com.tr
Arkadaşlar merhaba;
Bildiğiniz gibi ben client editörüyüm asıl uğraştığım alan UIX yani arayüz tasarımları fakat diğer n3 dosya formatlarıyla ve işleyişle alakalı yeterli bilgiye zaten sahibim. Şuanda dosya formatlarının hemen hemen tamamını editleyebiliyor düzenleyebiliyorum. Aynı zamanda bunlar için geliştirici araçları da tasarlıyorum. Şimdiye kadar bitmiş diyebileceğim bir şey yok çünkü geliştirme her zaman devam eden bir olay olarak görüyorum. Hali hazırda bir suite programım var ve geliştirmelere yeni özellikler ve düzenlemeler eklemeye devam ediyorum. Aktif kullandığım bunun haricinde UI studio editörüm mevcut. UI ile bağlantılı .uif .dxt .hdr .gtt gibi her bağlantılı dosyaları işleyebiliyorum. Fakat yeni fikirler veya ihtiyaçlar doğrultusunda bazı geliştirmelerde yapmak istiyorum. Yeterli alt yapıyı ve güvenliği sağladığım sürece gerekli paylaşımlarıda belki yapabilirim. Bu konuda önerileriniz fikirleriniz geliştirmeye yönelik tavsiyeleriniz var ise duymak isterim.

Lazoqlu

LazAHS Mobil & Local DB Editör
S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr
Mevcut haritalar üzerinde oynaya bilmek güzel olurdu.
Mevcut dokular ile ortaya karşık istediğimiz yeni bir item yada giysi yapabilmek de güzel olurdu.
Aynı şekilde yaratık da oluşturulabilse de güzel olur.

Belki zor belki imkansız bilmiyorum ama. Client içerisinde mevcut olan dosyalar ile yeni bir şey üretmek güzel olabilirdi.

macho

Moderatör
Graph. Desig.
Yardımsever
Web
machodesign.com.tr
Mevcut haritalar üzerinde oynaya bilmek güzel olurdu.
Mevcut dokular ile ortaya karşık istediğimiz yeni bir item yada giysi yapabilmek de güzel olurdu.
Aynı şekilde yaratık da oluşturulabilse de güzel olur.

Belki zor belki imkansız bilmiyorum ama. Client içerisinde mevcut olan dosyalar ile yeni bir şey üretmek güzel olabilirdi.
Mevcut haritalarda zaten 22xx e kadar olanlarda oynanabiliyor.
item yapmak zaten basit bir obje dosyası
yeni giysiler yapmakta mümkün fakat bunlar için 3d modelleme biliyor olman gerekiyor
herşeyi yapabiliyoruz zaten bunların.

Lazoqlu

S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr
Mevcut haritalarda zaten 22xx e kadar olanlarda oynanabiliyor.
item yapmak zaten basit bir obje dosyası
yeni giysiler yapmakta mümkün fakat bunlar için 3d modelleme biliyor olman gerekiyor
herşeyi yapabiliyoruz zaten bunların.
İşte hepsi tek editör üzerinde olsa daha kolay olurdu kullanışı :)

Lazoqlu

S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr

izwein

Moderatör
N3 yapısının DX9’a bağımlı olması özellikle 25xx öncesi clientlerde büyük teknik zorluk oluşturuyor. Burada asıl kırılması gereken nokta render API’si ile engine core’un birbirine gömülü olması. Aslında yapılabilecek en değerli işlerden biri API bağımsız bir N3 katmanı tasarlamak olur. Render backend’i abstraction üzerinden çalışırsa DX9, DX11 hatta ileride Vulkan/OpenGL benzeri farklı backend’lere geçiş çok daha temiz hale gelir.

Bu yapı oturduğunda:
1098 - 25xx arası asset/editör uyumluluğu korunabilir
Mevcut editörler tek pipeline üzerinden çalışabilir
Map/object/effect editorleri version-aware hale gelir
24xx - 25xx geçişi “client migration” olmaktan çıkıp backend upgrade seviyesine taşımış olursun.

Yani bugün 2369’dan 2383’e geçer gibi rahat geçilemeyen sürüm sıçramalarının sebebi aslında content değil engine coupling problemi.
Eğer tüm toolchain bu mimariye göre revize edilirse elde tek editörle, eski N3 formatları, DX9 clientler, DX11 modern clientler aynı havuz içinde yönetilebilir.

Bence KO piyasasında güncel talepleride göz önüne alırsak uzun vadede en büyük sıçrama yeni map yapmak değil, N3’ü render API’den bağımsız hale getirmek olur.

Siz neredeyse client'in her noktasına dokunmuş birisiniz basit bir fikir vermek istemedim :=)

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt