Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

USKO'ya girince bilgisayar kendiliğinden kapanıyor.

49St

KY Kıdemli Üye
Selamlar ForumTR,
Yaklaşık 1 aydır falan bilgisayarın kendi kendine kapanma sorununu çözmeye çalışıyorum fakat çözemiyordum bugün sinirlendim en sonunda bilgisayara güzelce bi giriştim dayağını yedi benden şimdi oturuyor uslu uslu. Bugün de bir şey farkettim bilgisayar knight online'a girerken/girince kapanıyor. Bunun sebebi ne ısı ne ram, 2 farklı ramle denedim slotlara değiştirip taktım ramleri fakat hiçbir işlem çare olmadı format dahi attım ama yine yok. Chipset arızası olduğunu da zannetmiyorum çünkü chipsetin üzerinden geçen bir soğutma elemanı yok ayrıca kısa devre yapabilecek bir pozisyonda da değil ve cpu'nun yakınında da değil. Sanırım güney köprüsü deniliyor bu chipsete emin değilim.

Resimde harddiskin solundaki büyük chip. CPU fanı sorunsuz dönüyor artı cpu sıcaklığı diğer oyunlarda (Rocket League, CS:GO, FarCry Blood Dragon hatta GTA V) 65-70'i zorladığı halde kapanmıyor fakat knight online'a gelince 2 dakika geçtikten sonra bilgisayar kendi kendine kapanıyor. Sol üst tarafında ise menteşelerin orada power butonu bulunuyor menteşenin altında laptop anakartını tutan vida yivlerinden biri yerinden çıktmış ve boşa dönüyor acaba bu bilgisayar ekranına dokunduğum/oynattığım zaman power tuşuna içeriden 5 saniye kendi kendine basıp kapatıyor olabilir mi?
Ayrıca şunu da düşündüm bu sorun belki 1 aydır vardır, 2 ay öncesinde elektrikler kesilmişti bu anakarta gelen enerji devrelerinde fiziksel bir yanmaya da rastlamadım fakat içimden bir his bu da olabilir diyor ama öyle olsaydı şimdi kesip kapatırdı bilgisayarı cevaplarınızı bekliyorum frmtr.

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt