Çok fazla unutkanlığa sahip olduğumdan ötürü dün gece windows bilgisayarımın şifresini unuttum. Türkçe kaynak aradım ancak 2 büyük sorunla karşılaştım,
1- Kaynakların çok büyük bir kısmı artık güncel değildi
2- Herkes birbirinden video fikri çalıp aynı mantığı kopyalamıştı
En iyisi oldukları için yabancı kaynaklara başvurdum ve yoluma konunun sonunda vereceğim yabancı kaynakla devam ettim ve 2-3 dakika içerisinde windows şifremi yenileyip windows'a devam ettim. Daha fazla uzatmadan konuya geçelim.
Adım 1: İçerisinde Windows formatı yer alan bir usb bellek alıyoruz (İçerisinde herhangi bir windows formatı bulunmak zorunda!.)
Adım 2: Bios'dan usb'mizi ilk sıraya alıp F10 ile kayıt edip çıkıyoruz ve USB Bellekteki windows formatı boot ediliyor.
Adım 3: Format ekranında Shift + F10 yaparak cmd'i açıyoruz
Adım 4: CMD'e ilk olarak Diskpart yazıyoruz ve Diskpart'ı açıyoruz
Adım 5: Diskpart'ta Windows'un kurulu olduğu diskin ismini / Value değerini buluyoruz bunun için Diskpart'ta "list value" komutunu kullanıyoruz
Adım 6: Disk ismini öğrendikten sonra exit komutuyla diskpart'tan çıkıyoruz
Adım 7: şimdi cmd'de vereceğim kodları giriyoruz,
Komut 1: copy <disk_ismi_buraya_gelecek>:\windows\system32\sethc.exe <disk_ismi_buraya_gelecek>:\
Yani mesela;
copy c:\windows\system32\sethc.exe c:\
bu komutu onayladıktan sonra 2.komutuda giriyoruz.
2.Komut: copy /y c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\sethc.exe
(Not: Disk ismi burada çok önemli yere sahiptir.)
Peki tam olarak ne yaptık ?
Cevap: Normal şartlarda Windows şifre ekranında CMD'i açmanın çok fazla yolu yok hatta bildiğim kadar hiç bir yolu yok. Bu komut sayesinde CMD'i Yapışkan tuşlara atadık ve Windows şifre ekranında 5 kere shift tuşuna bastıktan sonra yapışkan tuşlarla CMD'i açmış olacağız.
evet bunları başarıyla yaptıktan sonra usb belleğimizi sistemden çıkarıyoruz ve windows şifre ekranına geri geliyoruz.
5 Kere Shift Tuşuna basıyoruz ve önümüze CMD ekranı geliyor ancak adımlar burada bitmiyor şimdi CMD'e gireceğimiz bir komut var bu komut sayesinde Windows hesabımızın şifresini sıfırlayabileceğiz.
Komut: net user kullanici_adiniz *
(komutun sonunda yıldız yani * işareti bulunuyor bazı kullanıcılar bu işareti girmediği için hata alıyor.)
ve Tüm adımlarımız buraya kadardı bundan sonra yeni bir şifre girmemizi istiyor ve girdiğimiz şifreyi onaylamamızı istiyor.
Onayladıktan sonra Windows şifremiz CMD'de girdiğimiz şifre ile değiştiriliyor.