YARDIM OpenKO Yol Haritasi Hk.

KY Kıdemli Üye
Kendi çapımda openko projesine başladım arkadaşlar githubdaki src ile 1298 versiyon ve bu versiyon oyuun kendi motorunu kullanmayı düşünüyorum dx11 ve 64 için geçiş hangi konumda olmalı nerden başlanmalı önce düzenlenmeli uif vs ekleyebiliyorum PUS ekledim falan ama OpenKo ile uğraşan tecrübeli arkadaşlardan nerden başlanır ne yapılır tavsiyelerini bekliyorum.

Moderatör
Hangi yönde ilerlemek istiyorsanız çok değişkenlik gösterecektir. Aklınızdaki az çok nedir bilebilirsem eğer bende fikir vermek isterim size

Moderatör
Ben yerinizde olsam herşeyden önce karakter ve dünya matrisi sonrasında da billboard fx sistemine girerdim. Bunları tamamladıktan sonra bir çok kısımda iyiki yapmışım diyorsunuz.

Fx kısmında forumda takip ettiğim çalışmaların yüzde 75'i yetersiz olayı tam anlayamamışlar. Warp gate efektleri sağa sola göğe uzanıyor, dxt ve nft kısmını tamamlamadan map ve asset giydirmeye çalışıyorlar. Ondan sonra ağaç yapraklarında kımıl kımıl patlamalar ve çeşit çeşit görüntü bugları çocuğunuz oluyor.

En başta dxt, nft ve fx sistemi ondan sonra combat ve giydirme işlemleri daha sağlıklı bu arada bu sadece benim düşüncem her geliştirici farklı düşünebilir herkesin düşüncesine de saygı duyarım.
1790292170822.png
1790292320867.png

KY Üye
Öncelikle başarılar dilerim, takıldığın konularda yazarsan yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Önerime gelecek olursak; eğer amacın "Yapay zekaya her şeyi yaptırayım, ortaya bir şey çıkarıp üç beş kişiye satarım" değilse ve kod yazmayı hiç bilmiyorsan, en azından gördüğün kodu anlayabilecek seviyeye gelmeni, temel kod mantığını ve okuduğun kodun işlevini çözmeyi öğrenmeni tavsiye ederim. Aksi takdirde yapay zeka ile bir şeyler yaptığını zannedersin ama günün sonunda elinde sadece içi boş bir proje kalır. Optimize ve stabil bir iş çıkarabilmek için senin de kod yazabilmen ve okuyabilmen şart.

Bu söylediklerimden "Yapay zeka kullanılmamalı" anlamı çıkmasın; tabii ki kullanacaksın. Sana fayda sağlayan her aracı değerlendirmende yarar var; zaten forumdakilerin %99'u yapay zekadan destek alarak proje geliştiriyor, bu kesinlikle yanlış bir şey değil.

DirectX 11 veya 64-bit öncesi mimariyi iyi anlamalısın. DX9 ile DX11 bambaşka seviyelerde; biri daha düşük donanımlara hitap ederken diğeri daha modern ve kapsamlı sistemlere hükmediyor. Aynı zamanda düzgün bir mimari kurulursa DX11, düşük donanımlarda da oldukça iyi verim sağlayabiliyor.

Projeye sıfırdan başlıyorsan ilk önceliğin animasyon ve efekt sistemi olmalı. Tabii bu sistemleri incelerken skill animasyonlarına göz atmayı da kesinlikle atlamamalısın.

Moderatör
Öncelikle başarılar dilerim, takıldığın konularda yazarsan yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Önerime gelecek olursak; eğer amacın "Yapay zekaya her şeyi yaptırayım, ortaya bir şey çıkarıp üç beş kişiye satarım" değilse ve kod yazmayı hiç bilmiyorsan, en azından gördüğün kodu anlayabilecek seviyeye gelmeni, temel kod mantığını ve okuduğun kodun işlevini çözmeyi öğrenmeni tavsiye ederim. Aksi takdirde yapay zeka ile bir şeyler yaptığını zannedersin ama günün sonunda elinde sadece içi boş bir proje kalır. Optimize ve stabil bir iş çıkarabilmek için senin de kod yazabilmen ve okuyabilmen şart.

Bu söylediklerimden "Yapay zeka kullanılmamalı" anlamı çıkmasın; tabii ki kullanacaksın. Sana fayda sağlayan her aracı değerlendirmende yarar var; zaten forumdakilerin %99'u yapay zekadan destek alarak proje geliştiriyor, bu kesinlikle yanlış bir şey değil.

DirectX 11 veya 64-bit öncesi mimariyi iyi anlamalısın. DX9 ile DX11 bambaşka seviyelerde; biri daha düşük donanımlara hitap ederken diğeri daha modern ve kapsamlı sistemlere hükmediyor. Aynı zamanda düzgün bir mimari kurulursa DX11, düşük donanımlarda da oldukça iyi verim sağlayabiliyor.

Projeye sıfırdan başlıyorsan ilk önceliğin animasyon ve efekt sistemi olmalı. Tabii bu sistemleri incelerken skill animasyonlarına göz atmayı da kesinlikle atlamamalısın.
Katılıyorum. Openko nezdinde konuşuyorum. Gerçekten animasyon ve efekt sistemi en baş ağrıtan kısım. İnsan tecrübe kazanıyor resmen fx sistemini geliştirirken. Sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor şuraya geldim şu neden olmadı şuna tıkladım bu niye hata verdi derken 6-7 aylık listeyi ilk günden oluşturursunuz.
Combat kısmı kırık world matris ile karakter matrisi iç içe ayırmak zaten ayrı bir işçilik bence bi başlayın ne desek boş şuan :))

Üst Alt