Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

YARDIM Npcyi Obje olarak kullanmak

EMMANUEL

KY Kıdemli Üye

dostlar merhaba, başlıkta tam anlatamadım.

Bu npcleri Karus ve human krallarının Heykellerinin altında tutmak istiyorum fakat npc olduğu için üzerinde olmak yerine içinde oluyor Boozer kullansamda ayak kısmı içerde kalıyor..
bu ürünleri objeleştirmek mümkünmü veya bunları nasıl bir çalışma neticesinde karakterlerin ayakları npclerde görünen simgelerinin olduğu alanda tutabileyim.. fikirlerinize ihtiyacım var.

Tıklanmamasını ayarlayabildim
içinden geçilmeyecek gibi ayarlamada yapabiliyorum ama ne yaptıysam üzerinde tutamadım
1766917698770.png

1766917808849.png

Adsız.png

Son düzenleme:

DelitaY

KY Saygın Üye
Yardımsever
Tam anlamadım hocam istediğinizi eklediğiniz npc nin birde z koordinatı olacak onu bir deneyin bilgisayar başında değilim marks neydi adı o tip mi istiyorsunuz

EMMANUEL

KY Kıdemli Üye
isteğim şudur npcnin içine girmesin üzerinde dursun kabaca tarifi bu sanırım :D
resim olarak konuya ekledim hocam
Tam anlamadım hocam istediğinizi eklediğiniz npc nin birde z koordinatı olacak onu bir deneyin bilgisayar başında değilim marks neydi adı o tip mi istiyorsunuz

tacoo1010

KY Üye

Bu npcleri Karus ve human krallarının Heykellerinin altında tutmak istiyorum fakat npc olduğu için üzerinde olmak yerine içinde oluyor Boozer kullansamda ayak kısmı içerde kalıyor..
bu ürünleri objeleştirmek mümkünmü veya bunları nasıl bir çalışma neticesinde karakterlerin ayakları npclerde görünen simgelerinin olduğu alanda tutabileyim.. fikirlerinize ihtiyacım var.

içinden geçilmeyecek gibi ayarlamada yapabiliyorum ama ne yaptıysam üzerinde tutamadım
Ekli dosyayı görüntüle 12772
Ekli dosyayı görüntüle 12773

Ekli dosyayı görüntüle 12769
npcnin objenin içerisinde olma sebebi objenin colessionunun olmamasından kaynaklı. npcnin eklendiği kısma denk gelen yerde objenin collesionu olsa objenin üzerinde kalır npc 1.si zemini objeye kadar yükseltme ile npcyi üstte gösterebilirsiniz. 2.si o kordintada map dosası üzerinden colesion eklenebilir. 3.sü direk objenin kendisine durmasını istediğiniz yere colesion ekleyebilirsiniz sorununuz bunları yaparak düzelebilir.

Lazoqlu

LazAHS Mobil & Local DB Editör
S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr
Colesion nasıl eklenir peki? Mevcut map dosyasını maalesef editörler ile düzeltmek mümkün değil. Başka yolu var mı?

ımnxwile

KY Uzman Üye
Yardımsever
Web
www.youtube.com

Ekli dosyayı görüntüle 12772
Ekli dosyayı görüntüle 12773

Ekli dosyayı görüntüle 12769
Dostum moradon mapinde clamp olayı var tüm haritalarda olduğu gibi Npc ve karakterler oyunun motor yapısı gereğince "CLAMP" edilerek yani sen istediğin Z kordinatınıda versen istersen 150 de desen yükseklik versen oyun motoru ve SMD ve OPD tarafı client içindeki otomatik olarak karakteri Clamp ederek zemine 0 lıyor yüksekliği yok sayıyor bu nedenle eğer koyduğun objenin bir "Colesion" yada "Walkayble" alanı bulunmuyor ise NPClerin asla üzerinde duramaz. Sanırım bu kadar detaylı bilgi yeterlidir diye düşünüyorum :)

Lazoqlu

S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr
"Colesion" yada "Walkayble" alanını nasıl ekleyeceğiz peki istediğimiz yere :)

XCODE

KY Üye
Tek çare Exeyi v2585 yükseltmek ??
insanları yanlış yönlendirme bence . arkadaşın anlattığı sorunu çözmenin bir sürü yolu var
örnek objenin üzerinde duracak olan bot karakterin yükseklik kordinatını ayarlayabilir
eğer exe otomatik zemine çekiyorsa exede gerekli yerlere işlem yapılabilir

şahsen ben kendi serverımda bu şekilde sorunsuz kullanıyorum arkadaşın yapmak istediği sistemi

Lazoqlu

S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr
insanları yanlış yönlendirme bence . arkadaşın anlattığı sorunu çözmenin bir sürü yolu var
örnek objenin üzerinde duracak olan bot karakterin yükseklik kordinatını ayarlayabilir

şahsen ben kendi serverımda bu şekilde sorunsuz kullanıyorum arkadaşın yapmak istediği sistemi
Nereden ayarladınız? Çünkü yükseklik ayarı verince yine zemine yapıştırıyor.

Mstk59

KY Saygın Üye
Coder
Yardımsever
Server Sahibi

botun veya npc ' nin havada dururken bir resmini atabilirmisiniz ?

XCODE

KY Üye
Son düzenleme:

ımnxwile

KY Uzman Üye
Yardımsever
Web
www.youtube.com
botun veya npc ' nin havada dururken bir resmini atabilirmisiniz ?

al sana resim 2583 exe objeleri de haritaya kendim kod ile ekliyorum acs den

bi tane de böyle atayım
Kanka şey yazmayı unutmussun mustafa gibi ücretli yapılır dc adresim şudur diye :D:D:D

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt