Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

ÇÖZÜLDÜ Lua görev Hakkında

hatarnak

KY Kıdemli Üye
Merhaba Premiumlu charlara npcden item vermek istiyorum örneğin durationu premiumla npcden istediği kadar alabilecek premiumsuz charlar bu npcden alışveriş yapamayacak birde görev şeklinde yapmak istiyorum yani luayla bunun kodu nedir acaba örnekle verilebilirse çok güzel olur

local NPC = 32000;

if (EVENT == 1454) then --Premiumsistem
SelectMsg(UID, 3, -1, 1000000, NPC,1100000,1110000);
end
if (EVENT == 1110000) then -- pus 1
SelectMsg(UID, 3, -1, 1000000, NPC,2100000,2110000);
end
if (EVENT == 2110000) then -- duration
SlotCheck = CheckGiveSlot(UID, 1)
if SlotCheck == false then
else
Prem = GetPremium(UID);
if (Prem > 0) then
GiveItem(UID, 800022000, 1,1);
else
ExpChange(UID, 100);
end

burda tıkandım bu koduda bir luadan aldim durationu premium olan herkese vermeye çalışıyorum exp vermeme bakmayin o oylesine koydum

Son düzenleme:

TriLogy

KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
geri dönüsünüz icin teşekkürler Discord adresim hatarnak
Kod:
--=======================================
--Author: TriLogy Quest Editör           =
--Create Date: 15.09.2025                =
--Update Date: 15.09.2025                =
--=======================================
-----------------------------------------------------------------------------------------
local Ret = 0;
-----------------------------------------------------------------------------------------
local NPC = 32000;
if (EVENT == 100) then
    NpcMsg(UID, 16, NPC)
end
--                                    Premium Menu                                      --
if (EVENT == 1454) then
    Prem = GetPremium(UID);
if (Prem > 0) then
    SelectMsg(UID, 2, -1, 19, NPC, 9049, 102); -- 9049 Menu yazısıyla değişecek Quest_Menu_Us.tbl, 19 menü üst yazısı Quest_Talk_Us.tbl
else
    SelectMsg(UID, 2, -1, 1000, NPC, 10, 193); -- 1000 Hata mesajı Quest_Talk_Us.tbl
   end
end
--                               Event Bilgi Yazısı                                    --
if (EVENT == 102) then
    ITEM1 = HowmuchItem(UID, 900000000); -- İstenen İtem Num
    SlotCheck = CheckGiveSlot(UID, 1) -- Slot Kontrol 1 yazılı kaç slot olacaksa o kadar yazılmalı
    if (ITEM1 < 1) then -- İtem Adet Kontrolü
        SelectMsg(UID, 2, -1, 17, NPC, 10, 193); -- 17 item yoksa vereceği hata mesajı Quest_Talk_Us.tbl
    elseif SlotCheck == false then
    else
        GoldLose(UID, 1); -- Coin alma fonksiyonu
        GiveItem(UID, 800022000, 1,1); -- item numarası,adet,süresi
    end
end
if (EVENT == 193) then
    Ret = 1;
end

Son düzenleme:

hatarnak

KY Kıdemli Üye
koduna kadar yazmışşınız çok teşekkür ederim lakin çalıştıramadım getpremiumu çıkarınca npcden herkod çalışıyor getpremium kullanınca npc açılmıyor

TriLogy

KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
koduna kadar yazmışşınız çok teşekkür ederim lakin çalıştıramadım getpremiumu çıkarınca npcden herkod çalışıyor getpremium kullanınca npc açılmıyor
Discorddan istek attım anydesk verirsin yaparız beraber. Büyük ihtimal Quest_Helper.tbl editlemedin

deadlowe

KY Saygın Üye
Yardımsever
Server Sahibi
Web
zeroonline.com.tr
source dosyaları sizdeyse Gameserver tarafli aratin belki farkli bir yazim ile işlenmistir projenize getpremium fonksiyonu

TriLogy

KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
source dosyaları sizdeyse Gameserver tarafli aratin belki farkli bir yazim ile işlenmistir projenize getpremium fonksiyonu
Source de o fonksiyon yoksa Gameserver bu neyin nesi bunu tanımıyorum diye mesaj verir :) büyük ihtimal tbl ve db kısmında hata var :)

TriLogy

KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
npc acilmiyor diyince bu sekilde sorun oldugunu düşündüm haklisinizdir.
Genelde npc end komutunu eksik veya fazla yazarsın Gameserver üzerinde hata verir hiç açılmaz, veya quest_helpere base event doğru girilmez veya hiç girilmez ondan açılmaz gibi gibi :)

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt