Reklam
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Merhaba, hocam ben bakış açınızdan ben yeni bir proje ama Knight Online benzeri bir proje geliştirmek gibi anladım. Yanlış anladıysam affola. Şöyle diyeyim geçmiş dönemimde Rise Online projesinde çalışan biri olarak söylüyorum; Knight Online değil ama farklı bir proje olarak Rise Online bu işi yaptı ve de gayet başarılı oldular. Evet firmanın çok hatası oldu o zamanın baskısı ve yetiştirme stresinden dolayı doğru adımlar atamadı. İsteselerdi çok başka yerlere gidebilirdik neyse uzun hikayeBunun yanı sıra;Mobil olarakta Nowa Online iyi gidiyor yani benzer projeler yapılabilir ama uzun süreçler ve büyük miktarda yapılanmak için fon lazım. Yeterli ve donanımlı 7-10 kişilik bir ekiple inanılmaz şeyler başarılabilir.
Güzel bir bakış açısı, teşekkür ederim.pay2win çoğu şeyi yasaklar ve ödeyene sadece bir tık avantaj verir, oyun içi gerçek parayla olan ticarete çok sert önlemler alır, yabancı mmolar gibi daha değişik sistemleri entegre eder , lore kısmına bir tık daha fazla odaklanıp hikayeyi ilerletir, ama mevcut PK ve PVP sistemini bozmadan birşeyler yapardım. Çünkü ko pvpsi çoğu moba oyununa bile bin basar.
Arkadaşlara büyük saygım var ama başka boyut diyeceksek bir şeye acme gibi kendi oyun motorunu yazma veya xacs gibi openkoyu x64 mantığını pvpye kazandırmak gibi büyük işler yapılmasını beklerim veya pathoswar gibi mobilko yazılmasını unitynin bu işe dahil olmasını beklerim açıkçası, uskoyla pvp arasında fark olması birşeyin doğru yapıldığını göstermez. Acme, xacs, nguard gibi acsler olmasa şuan pvp piyasası asla bu raddeye gelemezdi büyük iş başarmak böyle olur. Kendimizide bu işe dahil ederek bizler sadece elimizden geleni yapıyoruz pastadan pay almak için emek harcıyoruz diğer arkadaşlarda böyle ama büyük iş yapılacak seviyede birşey çıkarttığımız henüz düşünmüyorum.Kral çok uzağa gitme @GUNEYHAN bu işi başka boyuta taşıdı usko ile pvp arasindaki farkı koydu geçti diğerleri bı tık geç kalmış olabilir bu konularda @swatxx @YNG @Aakinci @ımnxwile bu adamlar pvp serverleri başka boyutlara taşıdılar zaten onların test servetlerini girip baksan aradaki USKO ile pvp arasindaki farkı çoktan cozersin diye düşünüyorum hiç biseyi degistirmene gerek yok bu adamlar yaptı bile coktan xd
Birilerine yalaklanmak ya da yaranmak gibi bir şey söz konusu değil usko ile pvp yi karsilastirdim bunu yapan piyasada bir kaç isim var sadece bunu belirtmek istedim tartışma konusu gerçekten tartışmaya dönmesin XD konuyu acan arkadaş pvp server i nereye tasiyabiliriz diye konu açmış bende zaten üst seviyede değişiklik yapıldı kendisi de bunlara bakarak birşeyleri değerlendirmesi gerektiğini söyledim amaç birine yalaklanmaksa sende bas tacisin canom XD @ATLASBu kadar abartmanın ve birilerine yaranmaya çalışmanın mantığı nedir?
Etiketlediğin listedeki 2 kişi hariç diğer 3'ü, zaten ücretini verip source satın alan, files satan veya hazır kod üzerinden kendi kendine bir şeyler geliştirmeye çalışan kişiler.
PVP'yi 'başka bir boyuta' taşıdıklarını iddia ediyorsun; bizim göremediğimiz, senin gördüğün o büyük yenilik tam olarak nedir? Somut bir şeyler anlat da hepimiz öğrenelim.
Aslında yeni bir oyun geliştirmek istesek Unreal da dahil olmak üzere değerlendirebileceğimiz birçok seçenek var.Eğer amaç yeni bir oyun yaratmak ise bunun unreal ile yapılması daha iyi olur fikrindeyim
Aslında tam olarak bizi en çok düşündüren konulardan biri de bu.Siz sanırım daha çok brainstorming /planning/refinement aşamasındasınız. Geleneksel yazılım geliştirme yaklaşımınız çok güzel ve bence de ürün KO dahi olsa bu şekilde ilerlenmesi uzun vadede her zaman faydalı olacaktır fakat legacy bir ürünü yeniden tasarlamak ve bunu neredeyse 3 jenerasyonum ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapmak ekstra bir efor gerektirecektir.
güzel bir düşünce ama bunun yerine sifirdan yeni bir mmorg yapılabilir ilk başta temel düzeyde gün geçtikçe ilerletilebilir böylece yeni bir oyun ortaya çıkmış olur diye düşünüyorum dostlar.Merhaba,
Uzun süredir Knight Online'ın 1298 temelinden başlayarak, sonraki sürümlerde edinilen bilgi ve deneyimleri de değerlendirip oyunu modern mühendislik anlayışıyla yeniden tasarlama fikri üzerinde çalışıyoruz.
Burada bahsettiğimiz şey mevcut kaynak kodları üzerinde değişiklik yapmak veya klasik anlamda bir private server geliştirmek değil. Oyun sunucuları, istemci, ağ iletişimi (netcode), exe, launcher, hesap sistemi, portal, destek platformları ve ilgili servisler dahil olmak üzere neredeyse tüm bileşenlerin günümüz teknolojileri ve modern yazılım mimarileriyle sıfırdan ele alınmasıdır.
Merkezi platform yapıları, küresel hesap sistemi, modern veri katmanları, önbellek ve kuyruk sistemleri, gelişmiş güvenlik yaklaşımları, ölçeklenebilir servis mimarileri ve uzun vadeli sürdürülebilirlik gibi konular bu vizyonun temel parçalarını oluşturuyor.
Bizim için en önemli konu ise teknoloji kadar oyunun kendisi.
Bu nedenle sizlerin görüşlerini merak ediyoruz:
Tüm görüş, eleştiri ve önerileri okumaktan memnuniyet duyarız.
- 1298, 1453+ ve 2500+ sürümlerinde en başarılı bulduğunuz sistemler nelerdi?
- Hangi değişiklikler oyuna değer kattı, hangileri oyunun yönünü yanlış etkiledi?
- Sizce yıllardır devam eden temel problemler neler?
- Knight Online bugün sıfırdan geliştiriliyor olsaydı hangi konulara öncelik verilmeliydi?
- Böyle bir vizyon sizde nasıl bir izlenim oluşturuyor?
Teknik açıdan bakıldığında sıfırdan yeni bir MMORPG geliştirmek elbette mümkün.güzel bir düşünce ama bunun yerine sifirdan yeni bir mmorg yapılabilir ilk başta temel düzeyde gün geçtikçe ilerletilebilir böylece yeni bir oyun ortaya çıkmış olur diye düşünüyorum dostlar.
Paylaşımınız için teşekkür ederim.Ozaman ufak bir tavsiyem olsun bir mmo'yu al birebir geçir sonra üzerine assets, model değiştir ve kendi hikayeni koy yola devam. Bizzat ben yapılmamışı yapmayı seven biri olarak knight online'ı browser olarak ele aldım ve devam ediyorum. Kendi browser, mobil, pc clientlerimi çıkartmak için uğraşıyorum şuan.
Browser tarafından ufak bir kare
Ekli dosyayı görüntüle 18081
güzel bir proje bunu Streaming mantıgı ile yaparsanız Server tarafında çok fazla güce ihtiyaç duyar en iyisi WebGL ile yapmak.Ozaman ufak bir tavsiyem olsun bir mmo'yu al birebir geçir sonra üzerine assets, model değiştir ve kendi hikayeni koy yola devam. Bizzat ben yapılmamışı yapmayı seven biri olarak knight online'ı browser olarak ele aldım ve devam ediyorum. Kendi browser, mobil, pc clientlerimi çıkartmak için uğraşıyorum şuan.
Browser tarafından ufak bir kare
Ekli dosyayı görüntüle 18081