Reklam
bazı itemlerin ext tablosunda değeri olmuyor. direkt item org dan çekiyor. he şöyle yapabilirsin deneme amaçlı. ext tablosuna 1 ekle. mevcut değer 1 artacaktır.bende öyle biliyorum hocam ama yok hesap kitap tutmuyor
ilgili item item_ext_13 yer alıyor
919001511 Mythril Pauldron +1 dex bonus
919001517 Mythril Pauldron +7 dex bonus
Ekli dosyayı görüntüle 18694
+7 için +1'in baz haline üstüne haline +12 eklettirmem gerekiyor ama bu item_ext_13 toplosuna göre hp int mp 12 değeri var dex 0 ne alaka çözemedim tbl orjinal usko güncel tblsi
tooltip db den değil tbl den çekiyor diye biliyorum ben ama yanlış yönlendirmiş olmiyim. aslında ext ve normal item org us'a bakıyor. değerleri toplayıp gösteriyor. bazı itemlerin ext tablosunda 0 yazıyor. bu sefer sadece item org ustaki değeri gösteriyor. en azından bendeki o şekilde. ext tablosunda gerkeli sütuna bir sayı girdiğimde, mevcut item org us tbl sindeki değeri ext te olanı ekleyip gösterir.Kafanın karışmasının nedeni iki farklı sistemin birbiriyle karıştırılması.
Private server DB'sinde durum şöyle:
item_ext_13 tablosu ve Extension kolonu bir "pointer" görevi görüyor — ama required stat hesaplaması orada yapılmıyor. Her + seviyesi ayrı bir ITEM satırı olarak ITEM tablosunda önceden hesaplanmış halde duruyor:
509006000 Mythril Pauldron (+0) 0 176 0
509006001 Mythril Pauldron (+1) 0 176 0
509006002 Mythril Pauldron (+2) 2 178 2
509006007 Mythril Pauldron (+7) 12 188 12
Yani ReqDEX=188 değeri item_ext_13'ten runtime'da hesaplanmıyor, ITEM tablosuna zaten yazılmış durumda. Tooltip'in DB'den çektiği değer doğrudan buradan geliyor.
USKO / TBL sisteminde ise farklı:
item_org_us base değerleri tutuyor, item_ext_xx her + seviyesi için delta değerler içeriyor ve tooltip bunları toplayarak gösteriyor. TBL editörü muhtemelen kolon etiketlerini yanlış eşleştiriyor — reqDexterity olarak görünen kolon aslında giydirme bonusu (bonus DEX) olabilir, required DEX artışı farklı bir kolondan veya sabit bir çarpanla hesaplanıyor olabilir.
Required stat'ları almak için ITEM tablosundaki ReqStr, ReqDex, ReqIntel, ReqSta kolonlarını direkt okuman yeterli. item_ext_13 bu konuda seni yanıltıyor. tablo stat bonusları (giyince kazanılan HP/MP/INT vb.) için, required stat'lar için değil.
evet sütunlar 1 kayık oluyor bazen. ama dediğim gibi bazı itemlerde item org us ta 188 iken ext tablosunda 0 dır. aslında onu da ekliyor üstüne. 0 olduğu için sayısal bir değer eklemiyor.Aydınlandım şimdi.item_org_us kısmında yani itemin base halinde required edilen bonus neyse item_ext tablosundan da sadece o bonusu çektiriyorum ve basede sadece dex varsa dex artışını hesaba kattırarak çözüme ulaştım gibi. bu kural client tarafındadamı böyle işliyor bilmiyorum ama çözümü bu şekilde bulmaya çalıştım. ve eklediğim ss'de sütunlar 1 sütün kayık halde hesaplamış hep bilinen bi editör böyle hata çıkması şaşırttı
Teşekkür ederimtooltip db den değil tbl den çekiyor diye biliyorum ben ama yanlış yönlendirmiş olmiyim. aslında ext ve normal item org us'a bakıyor. değerleri toplayıp gösteriyor. bazı itemlerin ext tablosunda 0 yazıyor. bu sefer sadece item org ustaki değeri gösteriyor. en azından bendeki o şekilde. ext tablosunda gerkeli sütuna bir sayı girdiğimde, mevcut item org us tbl sindeki değeri ext te olanı ekleyip gösterir.
DB de değeri saklar, tbl dekileri birleştirip gösterir. benim bildiğim bu. mesela bir giysi 180 gösterir ama db de bu 190 ayarlı ise giyemezsin. tbl yi düzenlemen gerekir. yada db den 180'e çekmen gerekir değeri.