Reklam
Belirli itemlere shozin yardımıyla soul ekleyerek ek özellik veriyorlar. İteminfoyu buna göre düzenlemişler. Basılan soullar gözüküyor itemin üstünde. Saul sökme işlemini falan da var sanırım aynı mantıkta.
Tabiki soul sistemi upgrade benzeri bir sistem iteme + basmadan ekstra stat point ekliyor (dex,str vs.) Her itemin soul ekleme hakkı tooltipte en altta gözüküyor maksimum 2 diye biliyorum. Soul taşlarını genelde bahçe ve anti afklere ekliyorlar. Birde kendi trinası var pusta satılan. Soul taşları da upgrade oluyor diye biliyorum hatta.
Ben sadece nasıl çalıştığını merak ediyorum mantık olarak fazlasına ihtiyacım yok. benim asm ile işim yok.İteminfo da görünmesi için asm yama yapılması gerekiyor sanırım. Daha iyi bilen biri cevap verecektir.
Çok ama çok teşekkür ederim. Bu sistem hala aktif olarak kullanılıyor mu peki bilginiz var mı ?Soul Sistemi — Teknik İşleyiş Dokümanı
Genel Bakış
Soul sistemi temelde üç bileşen üzerine kuruludur: taş üretimi, taş yükseltme ve iteme entegrasyon. Bu üç adım birbirini besleyen döngüsel bir yapı oluşturur. Oyuncu sürekli olarak bir sonraki adıma geçmek için motive edilir.
1. Taş Üretimi (Drop Katmanı)
Sistem kasıtlı olarak iki farklı drop kanalı sunar.
Event Kanalı ana kaynaktır. Soul Collection Race ve Efsaneler Event'ları tamamlandığında oyunculara soul taşı ödülü düşer. Bu kanal yüksek verimlidir ve oyuncuların event'lara düzenli katılımını doğrudan sağlar.
Farm Kanalı ise bilerek kısıtlanmıştır. Farm slotlarındaki drop oranı yaklaşık %1 civarında tutulmuştur. Bu oran oyuncunun farmla anlamlı miktarda taş toplamasını pratikte engeller. Tasarım gereği bu bir açık değil, bilinçli bir karardır — oyuncuyu event'a yönlendirmenin mekanizmasıdır.
2. Taş Yükseltme (Upgrade Katmanı)
Elde edilen taşlar başlangıçta düşük seviyededir. Daha güçlü taş elde etmek için şu akış işler
3x Aynı Taş (aynı tip + aynı seviye)
+
Soul Assembling Scroll (All Item NPC'den alınır)
+
GB Maliyeti
↓
Başarı Kontrolü (örn. %80)
↓
BAŞARILI → Bir üst seviye taş üretilir
BAŞARISIZ → Taşlar harcanır, süreç başa döner
Buradaki kritik nokta şudur: üç taş harcanarak bir taş elde edilir. Başarısız olunursa tüm taşlar yok olur. Bu yapı hem zaman hem GB harcamasını zorunlu kılar ve oyuncunun sisteme yatırım yapmasını sağlar.
3. İteme Taş Basma (Entegrasyon Katmanı)
Yükseltilmiş taş, bir iteme kalıcı olarak yerleştirilebilir. Bu işlemin akışı şöyledir:
Hedef Item
+
Soul Stone (basılacak taş)
+
Soul Combination Scroll (All Item NPC'den alınır)
↓
Soul Master Roast NPC → 3. Seçenek
↓
Item önizleme gösterilir
↓
Onaylanırsa taş slota yerleşir, stat item'e eklenir
Her item maksimum 2 soul taşı slotu destekler. Slot durumu item açıklamasında 1/2 veya 2/2 şeklinde görünür. Her slot farklı tipte taş kabul edebilir ve statlar birbirinin üzerine eklenir.
4. Taş Söküm (Geri Alma Katmanı)
Basılan bir taş, item bozulmadan geri alınabilir. Bunun için iki ayrı item gerekir: Soul Division Scroll ve Soul Trina. Her ikisi de Power Up Store'dan temin edilir.
Söküm işleminde oyuncu hangi slottaki taşı çıkaracağını seçer. Seçilen taş envantere döner, o slotun stat bonusu itemden düşer. Diğer slot etkilenmez.
5. Scroll Ekonomisi
Sistemin işleyişinde scroll'lar merkezi bir rol oynar. Combination ve Assembling Scroll'ları All Item NPC'den GB karşılığı alınır. Bu yapı soul taşı kullanımını doğrudan GB ekonomisine bağlar — taş basma ve yükseltme işlemleri her seferinde GB harcaması gerektirir. Söküm itemleri ise Power Up Store'da konumlandırılmıştır, bu da premium bir geri alma mekanizması oluşturur.
6. Genel Döngü
Tüm bu katmanlar bir araya geldiğinde şu döngü oluşur:
Event oyna → Taş kazan → 3 taş biriktir → Upgrade dene
↑ |
| Başarılı → İteme bas
| Başarısız → Tekrar event
└──────────── Daha iyi taş için döngü devam eder
Oyuncu hiçbir zaman "tamamlandım" noktasına ulaşmaz. Her zaman daha iyi bir taş, doldurmak için bir slot veya yükseltmek için üç taş hedefi vardır. Sistemin uzun ömürlü olmasının arkasındaki ana mekanizma budur.