Reklam
Exe Değiştirmek çözüm olur mu ? yoksa ASM Patch vererek bu sorunu çözebilir miyiz ?Bu sorun uskoda da vardı, Win10 bilgisayarlarda yaşanmıyor, Win11 de böyle yapıyor sourceden bir şey yapamazsın exe alakalı bir sorun.
Arkadaşım Moradon haritanızı çok beğendi. Harita dosyasını benimle paylaşabilir misiniz?Merhaba Oyun içerisinde inverntory , merchant , drop list farkemeksizin ikonların üzerine geldiğimde oyunda fps drop / freezing sorunu yaşıyorum ..
Fps 115 Civardından 3 fps civarına kadar düşüyor .
Oyunda F10 menuden Font Size değiştirince bazen kasma sona eriyor . Font Size 10 ' da yapıyorsa 9 da yapmıyor .
Oyundan çıkıp tekrar giriyorum bu sefer font size 9 da yapıyor 10 ' da yapmıyor.
Neden olduğunu bir türlü anlamadım .
Bu sorunu fixlemenin bir yolu var mı ?
N3UIString.cpp
N3UIString.h
N3UITooltip.cpp
N3UITooltip.h
Pearl Engine.cpp ve .h dosyalarını üzerinde çok çalıştım .. Hook vb şeyleri ekledim kaldırdım denemelerim oldu ama 10 gündür işin içinden çıkamıyorum.
Konu Hakkında Yardımcı olabiliecek birileri varmı acaba ?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Koyun can derdinde kasap et derdinde .. Ben vehbinin boğazı diyorum sen viyadük nerde diye soruyosun kardeşimArkadaşım Moradon haritanızı çok beğendi. Harita dosyasını benimle paylaşabilir misiniz?
Bu sorun uskoda da vardı, Win10 bilgisayarlarda yaşanmıyor, Win11 de böyle yapıyor sourceden bir şey yapamazsın exe alakalı bir sorun.
Kullanmış olduğum Pearl Engine tarafında array / sleep yapısı mevcut değil bende eklemeyi denedim fakat başarılı olamadım . Konu hakkında bana yardımcı olabilirsen bende sana bazı konularda yardımcı olabilirim .Windows 11 ile alakalı değil. Problem büyük ihtimalle PearlEngine tarafında kullanılan array/sleep yapısından kaynaklanıyor. Fazla sleep eklenince thread durup durup işlem yaptığı için atma/gecikme oluşabiliyor. Aynı source farklı düzenlemeyle Win11’de sorunsuz çalışabiliyor.
Kullanmış olduğum Pearl Engine tarafında array / sleep yapısı mevcut değil bende eklemeyi denedim fakat başarılı olamadım . Konu hakkında bana yardımcı olabilirsen bende sana bazı konularda yardımcı olabilirim .
yorum için öncelikle teşekkür ederim . Dediğin konuya dikkatli bakacağım umarım çözüme kavuşturabilirinC++ tarafında memory ve thread yapısını biliyorsan çözülmeyecek şey değil aslında. Genelde sorun array/sleep kullanımından değil, yanlış yerde ve fazla kullanılmasından kaynaklanıyor. Özellikle merchant veya paket gönderen hareketlerde sürekli sleep koyulursa thread şişiyor, delay ve random atmalar başlıyor. Memory yönetimi düzgün yapılırsa Win11 dahil stabil çalışır.
Sonuç alamıyorum . Yardımcı olabilir misin özel mesaj gönderdim sana hocamC++ tarafında memory ve thread yapısını biliyorsan çözülmeyecek şey değil aslında. Genelde sorun array/sleep kullanımından değil, yanlış yerde ve fazla kullanılmasından kaynaklanıyor. Özellikle merchant veya paket gönderen hareketlerde sürekli sleep koyulursa thread şişiyor, delay ve random atmalar başlıyor. Memory yönetimi düzgün yapılırsa Win11 dahil stabil çalışır.
yorumun için teşekkür ederim kendi source tarafında çözmüşsün senin adına sevindim hocam ama ben bu durumu nasıl çözebilirin konu hakkında banada yardımcı olabilir nisin ?Selamlar,
N3UIString ve font boyutu tespitiniz doğru, sorunun buralardan tetiklendiği kesin. Fakat konudaki diğer arkadaşların 'source'tan çözemezsin, exe değiştir' veya 'engine thread yapısı' yorumları tamamen yanlış yönlendirme.
Bu problem tamamen Windows 11 kaynaklı. İşletim sisteminin font işleme mantığı ile client'ın string render mimarisi Windows 11'de çakışıyor; tooltip ekrana geldikçe ana thread'i kilitliyor ve o yüzden FPS 3'lere düşüyor. Font boyutunu değiştirince anlık düzelme sebebi de tamamen Windows'un o anlık font belleğini yenilemesidir, kalıcı bir çözüm değildir.
Sorunun altındaki mantığı çözüp kendimde tamamen fixledim. Windows 11 kullanan oyuncularda dahi ikonların üzerine gelince artık sıfır drop, sıfır donma ile tıkır tıkır çalışıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17788
sorun çözülmez ise seninle de iletişime geçeceğim hocam . Uğraşıyorum bakalım şimdilik .Her login'de 1 defa font güncelletmeyi tetikletin otomatik olarak en basit çözüm bu olabilir. Grafik api'si ile alakalı demek çözümsüz demek değil sadece biraz tecrübe ve teknik bilgi birikimi gereken konular.
Çözüm bulamazsanız müsait bir zaman yakalayabilirsek birlikte inceler daha güzel bir çözüm bulabiliriz