Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

BİLGİLENDİRME istirap Upgrade Prosedürü detaylı anlatım

KY Cezalı Üye
Web
ko-yardim.com
Kullanılan Source
ISTIRAP
Kullanılan Database
ISTIRAP
Versiyon
2369
Bu konuyu bu kategoride açmayı düşündüm. Sabite alınırsa sevinirim.

Bu Konu SQL anlatımı olacak

SQLde NEW_UPGRADE adlı tabloya otomatik olarak ITEM Tablosundan bir sonraki itemi bulma ve otomatik olarak INSERT INTO yapan kodların bulunduğu UPGRADE prosedürünün
işleyişini anlatan bir konu olacak bu. Fazla uzatmadan 3-4 resimde size bunu aktarıcam.

1733987279804.png
1733987307568.png

1733987327076.png

Modify tıklayarak Prosedürün içerisine girin. sadece select kodunu seçin ve alın.

1733987387109.png

Daha sonra new query'ye tıklayın.
1733987479691.png

Açılan boş sayfaya insert kodunu yapıştırın ve F5 e basın.
1733987610445.png

Burada kurallar dahilinde bir sorun varsa kolaylıkla tespit edebileceksiniz. Çünkü sadece sistemi sorguladık. NEW_UPGRADE Tablosuna işlem yaptırtmadık.
kırmızı ile işaretlediğim bölümler 1. satırdakiler 1. item ve 2. item olarak geçer.

Diğerleri and(ve) olarak SQL karşılaştırma operatörleridir.

Yanlış seçimler varsa sorunu tespit ederek müdehale etmelisiniz.
ya o itemleri burada dışlamalı veya sadece onları kapsayacak şekilde aynı sorguya SQL Prosedürüne yazmalısınız.

Kısaca: bu işlem içerisinde and kısmında dışlarsanız hatalı itemleri. düzgün olarak mevcut kodu SQL Prosedüründen yeniden kopyalayıp altına tekrar yapıştırıp
mevcut olanları dışlayıp hatalı olanları yeni queryde yakalamayı amaçlayabilirsiniz.

Herşeyden eminseniz SQL Prosedüründeki kopyalamış olduğunuz kod düzenlemesini aynı seçip aldığınız gibi yerine koyun. ve F5 basın
Yada Prosedürü çağırmak için exec UPGRADE yazın.

Umarım sistemi anlatabilmişimdir. Kolaylıklar dilerim.

KY Cezalı Üye
Bu konuyu bu kategoride açmayı düşündüm. Sabite alınırsa sevinirim.

SQLde NEW_UPGRADE adlı tabloya otomatik olarak ITEM Tablosundan bir sonraki itemi bulma ve otomatik olarak INSERT INTO yapan kodların bulunduğu UPGRADE prosedürünün
işleyişini anlatan bir konu olacak bu. Fazla uzatmadan 3-4 resimde size bunu aktarıcam.

Ekli dosyayı görüntüle 5228Ekli dosyayı görüntüle 5229
Ekli dosyayı görüntüle 5230

Modify tıklayarak Prosedürün içerisine girin. sadece select kodunu seçin ve alın.

Ekli dosyayı görüntüle 5231

Daha sonra new query'ye tıklayın.
Ekli dosyayı görüntüle 5232

Açılan boş sayfaya insert kodunu yapıştırın ve F5 e basın.
Ekli dosyayı görüntüle 5233

Burada kurallar dahilinde bir sorun varsa kolaylıkla tespit edebileceksiniz. Çünkü sadece sistemi sorguladık. NEW_UPGRADE Tablosuna işlem yaptırtmadık.
kırmızı ile işaretlediğim bölümler 1. satırdakiler 1. item ve 2. item olarak geçer.

Diğerleri and(ve) olarak SQL karşılaştırma operatörleridir.

Yanlış seçimler varsa sorunu tespit ederek müdehale etmelisiniz.
ya o itemleri burada dışlamalı veya sadece onları kapsayacak şekilde aynı sorguya SQL Prosedürüne yazmalısınız.

Kısaca: bu işlem içerisinde and kısmında dışlarsanız hatalı itemleri. düzgün olarak mevcut kodu SQL Prosedüründen yeniden kopyalayıp altına tekrar yapıştırıp
mevcut olanları dışlayıp hatalı olanları yeni queryde yakalamayı amaçlayabilirsiniz.

Herşeyden eminseniz SQL Prosedüründeki kopyalamış olduğunuz kod düzenlemesini aynı seçip aldığınız gibi yerine koyun. ve F5 basın
Yada Prosedürü çağırmak için exec UPGRADE yazın.

Umarım sistemi anlatabilmişimdir. Kolaylıklar dilerim.
teşekkürler

KY Cezalı Üye
Web
ko-yardim.com
Tavsiyem öncesinde yedek alın bu tarz işlemler yapmadan.
bu işlem sadece select olarak verileri denetlemeye yarar.
exec UPGRADE yaparsanız Prosedür çalışır Mevcut NEW_UPGRADE Tablosundaki tüm veriler değişir.

Knight Online pvp işlerinde yedeksiz iş yapılmaz hocam belirtmeniz güzel olmuş.

Üst Alt