Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

YARDIM Event Sistemi

1Tuncay

KY Üye
Kullanılan Source
Hsacs source
Kullanılan Database
Purgeacs
Kullanılan Client
Purgeacs Tguard (25xx forumdaki Clinet)
Arkadaşlar bu btn_event listesi Hsacs de bir türlü yapamadım pencerelerin 3 lü menü geliyor ana menüler whell fun günlük quest ve günlük hediye pencerelerini bir türlü açamıyorum bu konu hakkında yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum Sql tarafında tablolar var gameserver konsolunda event isteği gönderiyor ama bir türlü pencereleri açamıyoruz nerede hata yapıyorum çözemedim

Arcsoft

KY Üye
Önce event butonuna istediğiniz npc diyalog listesini içeren bir lua oluşturup bağlamanız gerekiyor. Whell of fun ekleyecekseniz exe içindeki whell of fun başlatıcı fonksiyonunu çağırmanız gerekiyor. Hangi versiyon ile ugrasıyorsanız o versiyonun dump dosyasını ida veya alternatif pragramlar ile bu fonksiyonları bulmanız gerekir.Paylastığım resimdeki gibi şeyler istiyorsunuz sanırım?
1782643379601.png

1782643439561.png

ChaosKnightX

KY Kıdemli Üye
Öncelikle merhaba,

Bu işlem için Send ve Recv paketlerini kontrol etmen gerekiyor. GameServer tarafında KoServer üzerinde KOSocket::DecryptPacket ve KOSocket::Send fonksiyonlarını inceleyerek gelen-giden opcode’ları çözümleyebilirsin.

Lua tarafında ise gerekli eklemeleri CUser::SelectMsg üzerinden yapabilirsin. Wheel Fun, günlük görev ve günlük hediye pencereleri dosya tarafında aktif değilse, ilgili kısımların ayıklanması gerekebilir.

SQL tabloları mevcut olsa ve GameServer event isteği gönderiyor görünse bile, pencere açılmıyorsa sorun büyük ihtimalle opcode, Lua bağlantısı veya client/files tarafındaki eksik yapıdan kaynaklanıyordur.

1Tuncay

KY Üye
Önce event butonuna istediğiniz npc diyalog listesini içeren bir lua oluşturup bağlamanız gerekiyor. Whell of fun ekleyecekseniz exe içindeki whell of fun başlatıcı fonksiyonunu çağırmanız gerekiyor. Hangi versiyon ile ugrasıyorsanız o versiyonun dump dosyasını ida veya alternatif pragramlar ile bu fonksiyonları bulmanız gerekir.Paylastığım resimdeki gibi şeyler istiyorsunuz sanırım? Ekli dosyayı görüntüle 18706
Ekli dosyayı görüntüle 18707
Değerli Cevaplarınız için teşekkür ederim Usko da güncel olan ve kimi pvp lerde günlük görevlerinde listelendiği pencere ve event sistemini buna entegre yapmak istiyorum buna yakın vs gibi tarzında nerede takılıyorum UI açılmıyor Clinet tarfında exe ile sorunum var bir türlü orayı aşamıyorum konsolda haberleşmelerini görüyorum ama fiziki olarak oyuna yansımıyor tabi çok bir kod bilgim yok biraz AI biraz araştıma ve destekle umarım bunuda yaparım.

Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt