Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

Client Koruma Yönetimi - Öneri Seviyesinde

KY Saygın Üye
Coder
Web
ags-ko.com
Merhaba değerli oyun geliştiricileri ve meraklıları,

Bu forum başlığında, oyun Client dosyalarınızı koruma altına almak için geliştirdiğimiz özel şifreleme sistemi hakkında bilgi ve algoritma paylaşacağım. Sistem, 3 aşamadan oluşacak ve şu anda 2. aşama üzerinde çalışmaktayım. Projenin devamında, ilerledikçe güncellemeler yapacağım. Bu sürece katkıda bulunmak isteyenler için yorumlar kısmını aktif olarak takip edeceğim. Hadi başlayalım!

1. Aşama Dosyaları Şifreleme = Tamamlandı. (Derlenmiş Hali ve Full C# Source olarak Paylaşıldı.)
2. Aşama Dosyaları Okuma şifre çözme = Yazılım Aşamasında (Bitince Paylaşılacaktır.)
3. Aşama Dosyaları Kontrol Etme = Bir Sonraki Aşamada Yazılacaktır.

Proje Amacı

Oyun client dosyalarınızı, izinsiz erişime karşı koruma altına alarak hem hile girişimlerini önlemek hem de oyun içeriğinizin güvenliğini sağlamak için özel bir şifreleme çözümü geliştirmek istiyoruz. Bu çözüm, özellikle pak dosyalarına entegre edilecek bir yapı sunacak ve sadece sizin tarafınızdan şifreli olarak kullanılacaktır.

Proje Aşamaları

Şifreleme sistemi, 3 ana aşamadan oluşacaktır:

1. Şifreleme Algoritması Geliştirme (C# Örneği)
    • Bu aşamada, oyun dosyalarını şifrelemek için kullanılacak temel algoritma geliştirilecektir.
    • C# dili ile örnek bir çözüm üzerinde çalışıyorum, ancak isteyen herkes kendi tercih ettiği programlama dilinde uygulama geliştirebilir.
    • Paylaşacağım algoritma mantığını takip ederek kendi kodlarınızı yazabilirsiniz.
  2. Şifreli Dosya Kullanımı
    • Şifrelenmiş dosyaların Client tarafında güvenli şekilde çözülmesi sağlanacaktır.
    • Yalnızca sizin belirleyeceğiniz bir anahtar kullanılarak dosyalar çözülüp okunacaktır.
    • Bu sayede, yetkisiz kişiler tarafından dosyaların içeriğine erişim engellenecektir.
  3. Pak Dosyaları Üzerinde Uygulama
    • Son aşamada, şifreleme algoritması doğrudan .pak dosyalarına entegre edilecek.
    • Bu sayede, oyun içi veri dosyaları tamamen şifrelenmiş ve koruma altına alınmış olacak.
    • Kullanıcılar, sadece sizin sağladığınız güvenli Launcher üzerinden Client dosyalarını açabilecekler.

1. Aşama: Şifreleme Algoritması

Ekran görüntüsü 2024-11-18 153741.png

Proje, C# programlama dili kullanılarak geliştirilmiş olup, AES (Advanced Encryption Standard) şifreleme algoritması başarılı bir şekilde entegre edilmiştir. Uygulama, kullanıcıların güvenlik ihtiyaçlarına göre esnek şifreleme seçenekleri sunmakta ve 16 bit (128 bit), 24 bit (192 bit) ile 32 bit (256 bit) anahtar uzunlukları kullanılarak şifreleme işlemleri gerçekleştirmektedir. Bu sayede, kullanıcılar gereksinimlerine göre hem kısa hem de güçlü şifreleme anahtarları oluşturabilir ve veri güvenliğini en üst düzeye çıkarabilirler.

Ekran görüntüsü 2024-11-13 130041.png

Yeni versiyonda, dosyaların hash değerlerinin çıktısı da eklendi. Bu sayede her dosyanın bütünlüğü kolayca kontrol edilebilecek.

2. Aşama (Yazılım Aşamasında) ön izleme

Katkılarınızı Bekliyorum!

Projeyi geliştirirken, farklı fikir ve yaklaşımlarınızı duymaktan memnuniyet duyarım. Kendi önerilerinizi ve fikirlerinizi paylaşarak projeye katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca, başka bir dilde benzer bir çözüm geliştiren olursa, lütfen burada paylaşmaktan çekinmeyin.

Gelecek güncellemelerde, 2. ve 3. aşamalarla ilgili detaylı bilgi ve kod örnekleri de paylaşacağım.

Yorumlarınızı ve katkılarınızı bekliyorum!

Konunun devamı tamamlandıkça gelecektir arkadaşlar.

Saygılarımla,

Son düzenleme:
KY Uzman Üye

Bu forum başlığında, oyun Client dosyalarınızı koruma altına almak için geliştirdiğimiz özel şifreleme sistemi hakkında bilgi ve algoritma paylaşacağım. Sistem, 3 aşamadan oluşacak ve şu anda 2. aşama üzerinde çalışmaktayım. Projenin devamında, ilerledikçe güncellemeler yapacağım. Bu sürece katkıda bulunmak isteyenler için yorumlar kısmını aktif olarak takip edeceğim. Hadi başlayalım!

1. Aşama Dosyaları Şifreleme = Tamamlandı.
2. Aşama Dosyaları Okuma şifre çözme = Bitmek Üzere

Proje Amacı

Oyun client dosyalarınızı, izinsiz erişime karşı koruma altına alarak hem hile girişimlerini önlemek hem de oyun içeriğinizin güvenliğini sağlamak için özel bir şifreleme çözümü geliştirmek istiyoruz. Bu çözüm, özellikle pak dosyalarına entegre edilecek bir yapı sunacak ve sadece sizin tarafınızdan şifreli olarak kullanılacaktır.

Proje Aşamaları

1. Şifreleme Algoritması Geliştirme (Python Örneği)
    • Bu aşamada, oyun dosyalarını şifrelemek için kullanılacak temel algoritma geliştirilecektir.
    • Python dili ile örnek bir çözüm üzerinde çalışıyorum, ancak isteyen herkes kendi tercih ettiği programlama dilinde uygulama geliştirebilir.
    • Paylaşacağım algoritma mantığını takip ederek kendi kodlarınızı yazabilirsiniz.
    • Şifrelenmiş dosyaların client tarafında güvenli şekilde çözülmesi sağlanacaktır.
    • Yalnızca sizin belirleyeceğiniz bir anahtar kullanılarak dosyalar çözülüp okunacaktır.
    • Bu sayede, yetkisiz kişiler tarafından dosyaların içeriğine erişim engellenecektir.
    • Son aşamada, şifreleme algoritması doğrudan .pak dosyalarına entegre edilecek.
    • Bu sayede, oyun içi veri dosyaları tamamen şifrelenmiş ve koruma altına alınmış olacak.
    • Kullanıcılar, sadece sizin sağladığınız güvenli launcher üzerinden client dosyalarını açabilecekler.

1. Aşama: Python Şifreleme Algoritması

Şu anda, Python dili ile bir prototip üzerinde çalışıyorum. Örnek kodu, sistem mantığını anlamanız için aşağıda paylaşıyorum:
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Ekli dosyayı görüntüle 4826

Projeyi geliştirirken, farklı fikir ve yaklaşımlarınızı duymaktan memnuniyet duyarım. Kendi önerilerinizi ve fikirlerinizi paylaşarak projeye katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca, başka bir dilde benzer bir çözüm geliştiren olursa, lütfen burada paylaşmaktan çekinmeyin.

Gelecek güncellemelerde, 2. ve 3. aşamalarla ilgili detaylı bilgi ve kod örnekleri de paylaşacağım.

Saygılarımla,
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: AGS
KY Saygın Üye
Yardımsever
Server Sahibi
teşekkürler paylaşım için sanırım homekoworld aynı yöntemi kullanıyor

• Beğen
KY Uzman Üye
Yardımsever
güzel işler yapıyorsun eline sağlık.

• Beğen
Co-Admin
KY Saygın Üye
ACS Sağlayıcısı
Server Sahibi
Web
www.gnysoft.com
emeğinize elinize sağlık. gerçekten muhteşem bir proje. başarılarınızın devamını dilerim

KY Saygın Üye
Coder
Web
ags-ko.com
emeğinize elinize sağlık. gerçekten muhteşem bir proje. başarılarınızın devamını dilerim
Teşekkür ederim. Projeyi hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyorum, ancak gerekli test süreçleri de yapıldığı için birkaç gün sürebilir.

LazAHS Mobil & Local DB Editör
S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
ACS Sağlayıcısı
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr
Elinize sağlık başarılı duruyor. Şimdi proje bitince, paylaşacak mısınız, yoksa isteyenlere ücretiyle clientlerini paketliyecek misiniz :)

• Beğen
KY Saygın Üye
Coder
Web
ags-ko.com
Elinize sağlık başarılı duruyor. Şimdi proje bitince, paylaşacak mısınız, yoksa isteyenlere ücretiyle clientlerini paketliyecek misiniz :)
Değerli dostlar,
Saygınız ve sevginiz benim için yeterlidir, bu proje için herhangi bir ücret talebim bulunmamaktadır. Proje geliştikçe aşamalar paylaşılacak ve sizlerle birlikte ilerleyecektir. Bu aşamada projeyi erken duyurmamın amacı, fikir aşamasında katkılarınızın benim için kıymetli olmasıdır. Her türlü öneri ve katkınızı bekliyorum.

KY Üye

1. Aşama Dosyaları Şifreleme = Tamamlandı.
2. Aşama Dosyaları Okuma şifre çözme = Bitmek Üzere

Proje Amacı

Proje Aşamaları

1. Şifreleme Algoritması Geliştirme (Python Örneği)
    • Python dili ile örnek bir çözüm üzerinde çalışıyorum, ancak isteyen herkes kendi tercih ettiği programlama dilinde uygulama geliştirebilir.
    • Şifrelenmiş dosyaların client tarafında güvenli şekilde çözülmesi sağlanacaktır.
    • Kullanıcılar, sadece sizin sağladığınız güvenli launcher üzerinden client dosyalarını açabilecekler.

1. Aşama: Python Şifreleme Algoritması

Şu anda, Python dili ile bir prototip üzerinde çalışıyorum. Örnek kodu, sistem mantığını anlamanız için aşağıda paylaşıyorum:

Ekli dosyayı görüntüle 4826

Proje, C# programlama dili kullanılarak geliştirilmiş olup, AES (Advanced Encryption Standard) şifreleme algoritması başarılı bir şekilde entegre edilmiştir. Python için geliştirilmiş şifreleme kodunun yanı sıra, Python kütüphanesi olmayan kullanıcılar için doğrudan kullanabilecekleri bir C# versiyonu da mevcuttur. Uygulama, kullanıcıların güvenlik ihtiyaçlarına göre esnek şifreleme seçenekleri sunmakta ve 16 bit (128 bit), 24 bit (192 bit) ile 32 bit (256 bit) anahtar uzunlukları kullanılarak şifreleme işlemleri gerçekleştirmektedir. Bu sayede, kullanıcılar gereksinimlerine göre hem kısa hem de güçlü şifreleme anahtarları oluşturabilir ve veri güvenliğini en üst düzeye çıkarabilirler.

Ekli dosyayı görüntüle 4828

2. Aşama (Bitmek Üzere) ön izleme

Saygılarımla,
Teşekkürler kral

• Beğen
Üst Alt