evet beyler uzun zamandır aklımda olan bu konuyu açma kararı aldım ve harbi gerçek fikrinizi merak ediyorum.
Her seferinde yok taş ve sopayla
pk atacaksınız, yok gb çok değerli olacak, yok bilmem ne diyip 10 senedir aynı döngüde devam ediyor oyun yeni sw aç hype'ı al 1 senede parayı cukkala kalan 2 sene milleti oyala 3. senede yeni sw getir. Bir düşünün bakalım bu döngü kime yarar kime zarar sağlıyor? ben size söyleyeyim oyuna gram katkısı olmayan farmcılar ve oyun içi para satan siteler ve oyun sahibi şirkete.
Oğlum artık millet oyunu öğrendi taş sopa devri yok yeni
server açılsada yine o zevki parası olan adam tadacak şu an +10 raptor 10bin tl ise yeni serverda +7 raptor 10bin tl olacak ve parası olan adam yine o itemi alacak, item yoksa yüz binlerce tlyi yine yatırıp yine basacak. Sen de eşşek gibi youtube'dan twitch'den bu adamın yayınlarını izleyeceksin arkadan da yeni sw ne zaman açılacak diye buraya konu açacaksın.
MMORGP oyunu temel mantığı budur zaten bir karakteri uzun süre oynarsın geliştirirsin grind yaparsın. Ama bizim eşşekler her sene yeni sw açılsın derdinde. Bir sw uzun süre ayakta ve güncel kalırsa ne olur? İtemler absürt fiyatlara satılmayacak item ve takılar bol olduğu için fiyatlar makul seviyede kalacak her oyuna yeni başlayan yüzbinlerce tl yatırmadan istediği iteme makul fiyatlara kavuşabilecek, neden kavuşabilecek çünkü server uzun süredir aktif ve item bolluğu mevcut. Ezik adamla sağlam adam arasındaki fark kapanacak sonuç player'lığa gelecek. Şimdi bir de düşünün bakalım bu senaryonun kime yararı kime zararı var.