Selam arkadaşlar,
Bir süredir üzerinde çalıştığım Rise of Knights’ı artık sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu başlık altında hem projeyi tanıtacağım hem de geliştirme sürecinden görüntüler paylaşacağım.
Öncelikle projenin nereden başladığını açıkça belirteyim:
Rise of Knights, GitHub’da paylaşılan OpenKO projesi temel alınarak geliştirildi. OpenKO’nun kaynaklarından yararlanıp üzerine kendi çalışmalarımı ekledim ve geliştirmeye devam ediyorum.
Teknik taraftaki çalışmaların başında,
istemcinin native DirectX 11 ve 64 bit mimariyle yeniden geliştirilmesi geliyor. Bunun oyun içindeki karşılığını, hazırlayacağım videolarda ve ekran görüntülerinde göstereceğim.
Projenin benim için önemli bir diğer parçası da geliştirdiğim
AldeStudio harita editörü.
AldeStudio üzerinden kendi haritalarımı hazırlayabiliyor, mevcut alanları düzenleyebiliyor ve düşündüğüm etkinliklere uygun bölgeler tasarlayabiliyorum. Aklımda bir etkinlik olduğunda, oynanacağı alanı da o etkinliğin ihtiyacına göre oluşturabiliyorum. Yolları, geçişleri ve mücadele noktalarını buna göre hazırlayabilmek, denemek istediğim fikirler için bana daha fazla özgürlük sağlıyor.
Buradaki amacım, KO’nun sevdiğimiz oynanışını koruyarak kendi geliştirdiğim içeriklerle projeyi ilerletmek. Haritaların ve etkinliklerin yalnızca görünüşüyle değil, oynanışıyla da uğraşmak istiyorum. Oyuncuların nerede karşılaşacağı, hangi alanların mücadeleye açık olacağı gibi detaylar da bunun bir parçası.
İlerleyen paylaşımlarda oyun içinden görüntüler, AldeStudio’da yaptığım harita çalışmaları ve hazırladığım etkinlik fikirleri olacak. Zaman zaman editörde yaptığım bir çalışmanın oyundaki hâlini de yan yana paylaşacağım.
Bu ilk konu biraz tanışma ve projeyi anlatma amaçlı olsun istedim. Merak ettiklerinizi yazabilirsiniz. Özellikle KO’da görmek istediğiniz harita ve etkinlik fikirlerini duymak isterim.
Ben geliştirdikçe buradan paylaşmaya devam edeceğim.
Rise of Knights