Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

YARDIM 3d modellerimi oyuna nasıl eklerim?

ramox81

KY Üye
İyi derece 3D modelleme ve texture oluşturuyorum. Bu oyuna farklı şeyler katmak istiyorum bambaşka yenilikler. İzlemem gereken yol nedir? Unity de projeyi açmak mı gerekiyor, yoksa başka yolu varmı bunun bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

metoman116

KY Kıdemli Üye
İyi derece 3D modelleme ve texture oluşturuyorum. Bu oyuna farklı şeyler katmak istiyorum bambaşka yenilikler. İzlemem gereken yol nedir? Unity de projeyi açmak mı gerekiyor, yoksa başka yolu varmı bunun bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
görsel varmi hocam görebilseydik elinizde yaptiginizdan modelleri

ramox81

KY Üye
Ko üzerine yok fakat geliştirdiğim mobil oyun için yaptığım köprü tasarımını atabilirim. Daha çok model vardı fakat texturelerini formatta yedek almayı unutmuşum sade modelleri kalmış elimde :)
Adsız.png

rajbhera

KY Kıdemli Üye
Maya plugin kullanarak yapmiş olduklarinizi n3 formatında kullanabilirsiniz yada obj olarak kaydettiğiniz dosyaları nepmesh converter ile nepmesh olarak cevirebilirsiniz bunların detaylı anlatımı forumda var

jwpunk

Graph. Desig.
KY Saygın Üye
Web
demon-ks.blogspot.com
Ko üzerine yok fakat geliştirdiğim mobil oyun için yaptığım köprü tasarımını atabilirim. Daha çok model vardı fakat texturelerini formatta yedek almayı unutmuşum sade modelleri kalmış elimde :) Ekli dosyayı görüntüle 11474
Modeli düzenleyip .obj formatında dışa aktarın, ardından n3pmeshconverter programını kullanarak bir n3pmesh modeli oluşturun.

Sonra, N3Viewer programını kullanarak bir n3shape dosyası oluşturmanız gerekir.

Tek dezavantajı nesneler için .n3vmesh çarpışmalarının yaratılmasıdır; bu olmadan karakter köprüden düşecektir.

ramox81

KY Üye
Modeli düzenleyip .obj formatında dışa aktarın, ardından n3pmeshconverter programını kullanarak bir n3pmesh modeli oluşturun.

Sonra, N3Viewer programını kullanarak bir n3shape dosyası oluşturmanız gerekir.

Tek dezavantajı nesneler için .n3vmesh çarpışmalarının yaratılmasıdır; bu olmadan karakter köprüden düşecektir.

Bunu oyuna nerden eklicem hocam peki? Bulunması gereken yere veya kordinata nerden nasıl eklicem?

jwpunk

Graph. Desig.
KY Saygın Üye
Web
demon-ks.blogspot.com
Bunu oyuna nerden eklicem hocam peki? Bulunması gereken yere veya kordinata nerden nasıl eklicem?
Nesneyi doğru formatta ve tüm öğelerle oluşturduktan sonra, N3ME'yi kullanarak bir harita oluşturun. Haritayı oyunun doğru sürümüne aktarmanız gerekecektir.

Hepsi bu kadar.

Lazoqlu

LazAHS Mobil & Local DB Editör
S.Moderatör
KY Saygın Üye
Kurumsal Üye
Coder
Yardımsever
Web
lazahs.com.tr
Nesneyi doğru formatta ve tüm öğelerle oluşturduktan sonra, N3ME'yi kullanarak bir harita oluşturun. Haritayı oyunun doğru sürümüne aktarmanız gerekecektir.

Hepsi bu kadar.
oyundaki mevcut karakterleri nasıl 3 boyutlu hale getirebilirim peki ?

macho

Moderatör
Graph. Desig.
Yardımsever
Web
machodesign.com.tr
aslında maya ve 3dmax plugini var o plugin sayesinde modelleri oyun formatında direk dışarı alabiliyorsun. converte gerek kalmıyor :) araştırabilirsin..

jwpunk

Graph. Desig.
KY Saygın Üye
Web
demon-ks.blogspot.com
Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt