Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

[3 Aylık Ücretsiz 3 Web Sitesi Yayınlama] Flyway: Web App&Api'lerinizi Saniyeler İçinde Canlıya Alan Yerli PaaS Platformu

izwein

Moderatör
Merhaba değerli Ko-yardim.com üyeleri,

Uzun süredir üzerinde çalıştığım ve artık kapalı beta (closed-beta) aşamasına getirdiğim Flyway projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Flyway Nedir? Özetle; GitHub üzerindeki projelerinizi birkaç tıklamayla canlıya almanızı sağlayan yerli bir PaaS (Platform as a Service) platformudur. Vercel, Heroku veya Render gibi global servislerin sunduğu bulut dağıtım (deployment) deneyimini yerli sunucularda sunmayı hedefleyen bir PaaS (Platform as a Service) girişimidir. Geliştiricilerin sunucu yapılandırması (Nginx, Docker, SSL vb.) ile vakit kaybetmeden, sadece GitHub repolarını bağlayarak projelerini anında canlıya almalarını sağlar.

Amacım bu konuyu bir reklam aracı olarak kullanmak değil; aksine sistemi teknik açıdan zorlayacak, "bug" avına çıkacak ve mimariyi test edecek yetkin geliştirici arkadaşlardan gerçekçi geri bildirimler alabilmektir.

Şu An Aktif Olarak Çalışan (Core) Özellikler:

• GitHub Entegrasyonu (CI/CD): Tek tıkla yetkilendirme ve repo seçimi.
  • Otomatik Dağıtım (Auto-Deploy): Push atıldığı anda tetiklenen Webhook destekli build süreçleri.
  • İzole Ortamlar: Her proje için izole edilmiş container mimarisi.
  • Environment (ENV) Yönetimi: Güvenli ve dinamik ortam değişkeni tanımlamaları.
  • Canlı Log İzleme: Build ve runtime loglarını anlık olarak dashboard üzerinden takip edebilme.
  • Versiyon Kontrolü: Deploy geçmişini görüntüleme ve tek tıkla eski sürüme dönüş (Rollback) altyapısı.
  • Custom Domain ve Otomatik SSL: Kendi alan adınızı (Caddy altyapısı ile) anında projeye bağlama.
  • Tek Tıkla Veritabanı: Projeye özel PostgreSQL, MySQL, MongoDB veya Redis instance oluşturma.
  • Gelişmiş Monitoring: Canlı RAM, CPU ve Network tüketim grafikleri.
Geliştirme Aşamasında Olan (Yakında Eklenecek) Özellikler:
  • Otomatik Backup Sistemi.
Kapalı Beta Testine Katılım: Sistemi olabildiğince zorlayıp test etmeniz için aşağıya 5 adet erken erişim (beta) davetiye kodu bırakıyorum. Kayıt aşamasında bu kodlardan birini kullanarak platforma giriş yapabilirsiniz:

• FLPHLM3N
  • KVOLWJKR
  • SANXLXT0
  • YTVQNORP
  • BDFWH98F
(Beta kodu ile kayıt olanlara 3 ay boyunca 3 adet yayın hakkı ve tüm özelliklere erişim imkanı sunulacaktır. Sistem test aşamasında olduğu için geri bildirimleriniz bizim için çok önemlidir.)

(Not: Davetiye kodunu kullanan arkadaşlar konu altında hangi kodu kullandığını belirtirse, diğer üyelerimiz de boşuna denememiş olur.)

Karşılaştığınız hataları (error logları dahil), eksik bulduğunuz kısımları, UX/UI önerilerinizi veya mimariyle ilgili sorularınızı doğrudan bu konu altında benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Vakit ayıran ve test eden herkese şimdiden teşekkürler! Şimdiden geliştirici arkadaşlara ve ülkemize hayırlı olması dileği ile..

Son düzenleme:

bluemansiiz

KY Saygın Üye
Yardımsever
Öncelikle tebrikler hocam güzel bir yapı olmuş;

Başarılar

izwein

Moderatör
supabase mi kullandın Database tarafında site çok yavaş.
Servisimiz official değildir gün içerisinde sürekli olarak güncelleme ve geliştirtirme aşamasında olduğumuz için şu anda tam performans almamanız çok normal. Databese kısmında PostgreSQL tercih edildi kuyruk ve önbellek ihtiyacı için ise Redis kullanıldı.

Forum payşalımından bu saate kadar sisteme eklenen yeni özellikler içerisinde;
Phyton desteği,
Fast api desteği ve Go desteği ile deploy ve yayın imkanı eklenmiştir. Ayrıca php üzerinde eski versiyon tercihlerini görmezden gelmemek adına 8.1 den başlayan php desteğimizi 7.4'e kadar güncellemiş bulunduk.
Ayrıca veritabanı alanındada msql veritabanı hizmetinide kullanıcılarımıza ek olarak bugünden itibaren sunmaya başladık.

Ayrıca yine de hız problemi yaşar mıyım endişesi yaşayanlar için güncel performans raporumuzu aşağıya bırakıyorum.

masaustu.png
mobil.png

Son düzenleme:
Anasayfa Kayıt ol Giriş yap
Üst Alt