Reklam
Değerli yorumun için teşekkür ederim fakat sen konuyu çok yanlış anlamışsın. Yapay zeka ile client tarafını istesen de yapamazsın (ihtiyaç halinde tabiki geliştirmelerde kullanıyorum ama yardımcı olarak.) bu düz bildiğin php, python vs değil. Bu sistem tamamen globalde oyun firmalarının kullandığı yöntemle yazılıyor. Server tarafı yine c++ fakat piyasadaki hiç bir src ile alakası yok sıfırdan yazılıyor çünkü benim ne pointerlarla işim var ne de hook sistemleri ile, Php ile geliştirilmiş bir oyun motoru olduğunu sanmıyorum, python ile server ayakta duramaz. Openko dediğiniz de basit bir iş önemli olan zoru başarmak, yapılmamışı yapmak.Hocam bana göre bu kadar uğraşmaya gerek yok. HTML, PHP, mobil tarafını çok bilemem ama sıfırdan bu kadar sistem yazmak yerine OpenKO alıp geliştirmek daha mantıklı olurdu.
Orijinal client/server yapısını sevenlere saygım var, o ayrı konu. Fakat PHP, HTML, Python, AI ile yazılmış sistemler ve koruma tarafında güvenlik zayıf kalabilir. Hile ve koruma sistemi ciddi iştir; sadece görsellik veya cross platform yapmakla bitmiyor.
Bence OpenKO’yu geliştirip orijinale yakın hâle getirmek en doğru yol olur. Hem daha sağlam ilerlersin hem de gereksiz zaman kaybetmezsin.
WebGPU - WebGL2dx 12 mi dx 11 mi bu arada ?
Eve sonuna kadar haklısın reis fakat, projeyi yapan boş biri değil. Bunları enine boyuna düşünmüş ve işe girişmiş. Kaldı ki OpenKo'dan daha ileri düzeyde proje.Hocam bana göre bu kadar uğraşmaya gerek yok. HTML, PHP, mobil tarafını çok bilemem ama sıfırdan bu kadar sistem yazmak yerine OpenKO alıp geliştirmek daha mantıklı olurdu.
Orijinal client/server yapısını sevenlere saygım var, o ayrı konu. Fakat PHP, HTML, Python, AI ile yazılmış sistemler ve koruma tarafında güvenlik zayıf kalabilir. Hile ve koruma sistemi ciddi iştir; sadece görsellik veya cross platform yapmakla bitmiyor.
Bence OpenKO’yu geliştirip orijinale yakın hâle getirmek en doğru yol olur. Hem daha sağlam ilerlersin hem de gereksiz zaman kaybetmezsin.
Değerli yorumun için teşekkür ederim fakat sen konuyu çok yanlış anlamışsın. Yapay zeka ile client tarafını istesen de yapamazsın (ihtiyaç halinde tabiki geliştirmelerde kullanıyorum ama yardımcı olarak.) bu düz bildiğin php, python vs değil. Bu sistem tamamen globalde oyun firmalarının kullandığı yöntemle yazılıyor. Server tarafı yine c++ fakat piyasadaki hiç bir src ile alakası yok sıfırdan yazılıyor çünkü benim ne pointerlarla işim var ne de hook sistemleri ile, Php ile geliştirilmiş bir oyun motoru olduğunu sanmıyorum, python ile server ayakta duramaz. Openko dediğiniz de basit bir iş önemli olan zoru başarmak, yapılmamışı yapmak.
Hile ve koruma dediğiniz de client ve server tarafı sizdeyse oldukça basit iştir. Ayrıca uskonun aynı prensipleri ile yazılmıyor bu proje, openko discordunda bu projeyi aralık ayında başlamıştım ve ilk başta openko mantığı ve motorlarına göre geliştirmeye çalışmıştım hızlı ilerliyordu fakat uğraşmaya değmeyeceğini düşündüm. Önüne gelen openko al mobile port et, hook yap hayata geçir bu kadar basit birşey beni de basitleştirirdi. Bu projeyi openko discordunda ilk paylaştığımda üyelerde taktirlerini ilettiler sonuçları onlar da bekliyorlar6 aylık bir emek var yani burdan geri dönüşe gerek yok.
Tekrardan değerli yorumun için teşekkür ederim.
WebGPU - WebGL2
Kullanıcının cihaz performansına göre WebGPU (Directx 12 eşdeğer) - WebGL2 (Directx 11 eşdeğer)
Tek dezavantaj browser sekmesindeki kısıtlı memory kullanımı onu da optimizasyonlarla aşmış bulunmaktayım. Masaüstü tarafında tabiki browserdaki gibi memory sorunu yok veya mobilde.
Değerli yorumun için teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim tekrardan yorumun için. Zamanla zaten forumda tekrar aktifliğimle yaptığım ve yapacağım işleri göreceksindir. Ayrıca ben yazılım konusunda en ufak şeylere takılan biriyim. Senin mesajına istinaden demiyorum, Acme dediğiniz de openko üzerine geliştirilmiş hooklar ile desteklenmiş bir client, bunu nasıl anlarsınıza gelecek olursak ACME de görsel bug'lar mevcut ben takıntılı olduğum için görüyorum fakat bunu herkes dikkat eder mi bilmiyorum. Misal bir elmorad kadın rogue oluşturun silahlar eline tam oturmaz. Openko'da oturur ama acmede neden oturmaz karakteri 2x den alırsan equip sistemini openko dan alırsan oturmaz çünkü matematiği farklı, barbar warrior'la diğer karakterlerin equip hesaplaması da aynı değildir mesela. Herkes çok övdüğü o sistemler sadece ilk yapılıp oyuncu kitlelerinin olmasından kaynaklı. Sıfırdan client yazabilirlerse denesinler derim ama o ekiple zor, Ayhan ekipten ayrıldıktan sonra acme zaten gözümde artık çöp. Oyunu geliştirmek için birşey yapıyorlarsa en azından kendi oyun motorlarını yazsalardı. N3 Engine kullanmaya devam edenlerden ne bekleyebiliriz kiHocam ben seni veya nickini çok tanımıyorum, o yüzden 6 aylık emek kısmı hakkında net bir şey söylemem doğru olmaz. Ben sadece dışarıdan gördüğüm kadarıyla yorum yaptım.
İlk başta konuyu biraz farklı anlamış olabilirim. Ben projeyi daha çok PHP / HTML / mobil port mantığında düşündüm. Eğer anlattığın gibi server tarafı C++ olup client / engine mantığı da sıfırdan ve farklı prensiplerle geliştiriliyorsa, bu gerçekten ayrı bir emek ister. Böyle bir işi küçümsemek doğru olmaz, emeğe saygım var.
Ama benim anlatmak istediğim taraf biraz farklıydı. Böyle büyük bir sistemle uğraşmak çok ciddi zaman alır. Özellikle PHP, Python, HTML, mobil tarafı veya farklı sistemler işin içine girince güvenlik konusu daha hassas olur. Bir açık, hack veya exploit durumunda ciddi sorun yaşanabilir. Oyun tarafında hile, paket kontrolü, client-server güvenliği ve koruma sistemi basit konular değil.
(RET8 Acme) tarzı işlerde de dışarıdan kolay gibi görünür ama içine girince analiz, deneme-yanılma ve ciddi emek ister. O yüzden verdiğin emeği anlıyorum. Sadece uzun vadede güvenlik, bakım, test süreci ve sürdürülebilirlik tarafını iyi düşünmek gerektiğini söylüyorum.
Bana göre OpenKO üzerinden ilerlemek daha sağlıklı olabilir. Çünkü 1098, 1534 ve 2000 versiyonlarını isteyen çok kişi var. OpenKO ne kadar geliştirilirse seviyesi de geliştirene bağlı olur. Doğru kişinin elinde orijinale yakın, stabil ve sağlam bir yapıya getirilebilir.
Yani benim amacım projeni kötülemek değil hocam. Sadece dışarıdan baktığımda OpenKO’yu geliştirip orijinale yakın hâle getirmek daha mantıklı ve daha kısa yol gibi geliyor. Eğer sen gerçekten sıfırdan, sağlam bir mantıkla ve farklı prensiplerle ilerliyorsan da emeğine saygı duyarım. Başarılar dilerim, sonucu merak ediyorum.
Çok teşekkür ederim tekrardan yorumun için. Zamanla zaten forumda tekrar aktifliğimle yaptığım ve yapacağım işleri göreceksindir. Ayrıca ben yazılım konusunda en ufak şeylere takılan biriyim. Senin mesajına istinaden demiyorum, Acme dediğiniz de openko üzerine geliştirilmiş hooklar ile desteklenmiş bir client, bunu nasıl anlarsınıza gelecek olursak ACME de görsel bug'lar mevcut ben takıntılı olduğum için görüyorum fakat bunu herkes dikkat eder mi bilmiyorum. Misal bir elmorad kadın rogue oluşturun silahlar eline tam oturmaz. Openko'da oturur ama acmede neden oturmaz karakteri 2x den alırsan equip sistemini openko dan alırsan oturmaz çünkü matematiği farklı, barbar warrior'la diğer karakterlerin equip hesaplaması da aynı değildir mesela. Herkes çok övdüğü o sistemler sadece ilk yapılıp oyuncu kitlelerinin olmasından kaynaklı. Sıfırdan client yazabilirlerse denesinler derim ama o ekiple zor, Ayhan ekipten ayrıldıktan sonra acme zaten gözümde artık çöp. Oyunu geliştirmek için birşey yapıyorlarsa en azından kendi oyun motorlarını yazsalardı. N3 Engine kullanmaya devam edenlerden ne bekleyebiliriz ki![]()
Tabiki görüşüne saygı duyuyorum. Değerli vaktini ayırıp düşüncelerini paylaştığın için de teşekkür ederim.Hocam teknik olarak söylediklerini anladım. Acme / RE8 tarafında equip hesaplaması, karakter matematiği, hook yapısı, N3 Engine kullanımı veya bazı görsel bug’lar olabilir. Bunları geliştirici gözüyle görmen normal.
Ama benim anlatmak istediğim şey şu: Bir projenin sıfırdan yazılmış olması tek başına onu başarılı yapmaz. Oyuncu tarafında önemli olan stabilite, eski sürüm hissiyatı, kitle, reklam, güvenlik, oynanış kalitesi ve sürdürülebilirliktir.
Örnek olarak beğendiğim serverlar var; TheDeathKO ve LogosWar gibi. Ben bu tarz serverlarda RE8 / Acme altyapısının kullanıldığını görüyorum. Birçok server bu altyapı üzerinden ciddi geliştirmeler yapmış. Elbette “kusursuz, mükemmel” demiyorum ama skill sistemi, oyun akıcılığı, kasma yapmaması, düzenli ve temiz çalışması açısından gayet başarılı işler ortaya çıkmış.
Yani RE8 / Acme tarafında eksikler veya teknik kusurlar olabilir; buna bir şey diyemem. Ama piyasada karşılığı olmuş, geliştirilmiş ve üzerine emek verilmiş bir yapı olduğu da ortada. Oyuncu açısından bakınca oyun sağlıklı çalışıyorsa, skill sistemi düzgünse, kasma yoksa ve server stabil ilerliyorsa bu da ciddi bir başarıdır.
OpenKO 1098 / 1089 tarafında ilerleyen projeler de oldu. Eski Günler gibi 1453 mantığından gelip 1098 tarafına düşürülen işler eski oyuncu kitlesine hitap etti. Çünkü 1098, 1534 ve 2000 versiyonlarını isteyen ciddi bir kitle var. Bu yüzden OpenKO tabanlı bir sistemi doğru geliştirmek bana hâlâ daha sağlıklı geliyor.
Senin sıfırdan yazma hedefin daha zor ve daha iddialı, buna saygım var. Ama sıfırdan yazmak uzun süreli test, güvenlik, paket kontrolü, exploit önleme, UI, optimizasyon ve bakım demek. Bu yüzden ben hâlâ OpenKO veya RE8 / Acme gibi bilinen altyapıları doğru şekilde geliştirip orijinal hissiyata yaklaştırmanın daha hızlı ve daha sağlıklı sonuç vereceğini düşünüyorum.
Benim amacım kimseyi küçümsemek değil hocam. Sadece teknik mükemmellik kadar oyuncu kitlesi, stabilite, oynanış kalitesi ve sürdürülebilirlik de önemli diyorum. Sonuçta oyuncu oyuna girdiğinde sistemin nasıl yazıldığından çok, oyunun ne kadar düzgün ve keyifli çalıştığına bakıyor.
Hay ağzını öpeyim dicem burada millet yanlış anlayacak(kendi yorumuma göre )Chaos un demek istediği oyuncular yeni bir sistem gördüklerinde çok ilgisini çekmiyor sadece akıcı düzenli hilesiz bir oyun istiyor ve bunu yeni sistemlere geçip de ortaya çıkabilecek sorunlarla karşılaşmadan openkodan direkt ilerlemek daha mantıklı diyor.
yine kendi yorumuma göre Gnusmas ise eski sistemlerden ziyade eskiyle bağlantı kalmadan yeni bir sistem geliştrip oyuncuların bunu deneyimlemesini istiyor. sanırım yalnızca UI kısmı mevcut KO ile bağlantılı kalıp arkaplan tarafı yeni bir sistem olacak. bence bu daha mantıklı . Çünkü yeni nesil bir Knight online daha iyi seviyelere gelebilir. Herhangi bir durumda bütün işleyişi tamamen kendin bilerek yaptığında birşeyler ekleiyip çıkarması,, eski sistemlere bağlı kalmadan daha kolay ve sürdürebilir olur diye düşünüyorum.
Hay ağzını öpeyim dicem burada millet yanlış anlayacak![]()
谢谢Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir 26xx client ve server source ile uğraşıyorum. Piyasadaki hiç bir source kullanılmadan geliştiriyorum.
Son aşamaya geçtim ve mutluluk çanları çalmaya başladı benim için. Projenin UI tarafı ve testlerinden sonra burada saygı değer ve emektarlarımıza test ettirmek isteyeceğim. Projemiz daha önce bahsettiğim gibi cross platform (Mobile, PC, Browser) olarak hayata geçecek.
Başlarda ne haldeydi sonra nasıl şekil aldı nerelere geldi aşağıda 2 resimle göstermek isterim. Yeni başlayan arkadaşlara da teşvik olsun
İlk başlarda;
Ekli dosyayı görüntüle 18741
Şuan;
Ekli dosyayı görüntüle 18742