Reklam
Hoca selam, öncelikle ellerine sağlık, bu devirde güncel bir sürümü Themida'dan ve XIGNCODE'dan arındırıp dump almak zahmetli iş, bunu inkâr eden ömründe hiç x32Dbg açmamıştır.
Ancak konunun içeriğinde ve üslubunda tezat oluşturan birkaç noktayı eleştirmezsem içimde kalır:
Özetle: Yaptığın iş güzel, emek var ama bu dille ve bu piyasa okumasıyla ya malın elinde patlar ya da hak ettiğinin çok altında bir ücrete gitsin diye beklersin. Ürünü tamamen stabilize edip (Runtime hatasını kökten çözüp), video kanıtını koyup, bu agresif tavrı bırakarak düzgün bir fiyat/teklif politikasına dönersen ciddiye alınmaya başlarsın.
- "Piyasaya yabancıyım" deyip fiyat biçmek: Hem piyasayı bilmediğini söylüyorsun hem de "10k-20k'lık çöp dosyalarla karıştırmayın" diyerek en baştan üst sınır çekiyorsun. Piyasayı bilmiyorsan o malın değerini de tayin edemezsin. Bu kafa yapısı seni alıcıyla buluşturmaz, sadece forumda komik duruma düşürür.
- "24 saat hata almadım" ile "Nadir de olsa Runtime alıyorum" çelişkisi: USKO piyasasında alıcı adam stabillik ister. "24 saat sıfır hata" deyip hemen alt paragrafta "uzun testlerde nadiren runtime alıyorum, zincir inceleniyor" demek ürünün henüz pişmediğini gösterir. Stabil olmayan bir exe için kimse piyasa üstü fiyatlar ödemez.
- Edebi çıkışlar ve edebiyat: Kurt masalları, "yalnızlığa aç kalabalığa tokum" tripleri falan... Teknik bir ticaret forumundayız, kimse senin felsefi duruşunu veya sosyal hayatını satın almayacak. Kod temizse satılır, kirliyse satılmaz; bu kadar basit. Ortak istemiyorsan ticaretini yap geç, kimsenin seninle ortak olmaya meraklı olduğu da yok zaten.
Hayırlı satışlar dilerim.
Runtime hatasini tahmin edebiliyorum. Hatta oyleki cozum uretmeye calisirken log aldirsada windows gunlugunde gorecek ki virtualize yuzunden hep yanlis yere odaklanacak. dogru patlama adresini insallah yakalar . Cozemezse Gercek hata hic gitmeyecek. İat pe seh veh herseyi duzgun cikartmak imkansiza yakin prebuilt etmis ama test asamasindaki bir exeye kimse para vermez. Bypass daha guvenli herzaman icin. unpack i kimse kullanmak istemez. Lod bozuluyor stabilize gidiyor donma kasma cakilma basliyor. Evet onemli kisim Emege gelince. zor isleri becermek gelecek vaad eder. Tebrikler.
Tamamen sorunsuz bittiği şekilde videoları paylaşıp - satmaktan ziyade daha çok takas yapmayı düşünüyorum hocam.Sadece Unpack exe yi ( hiç bir hata dahi almadığını bile varsaysak) buralarda 50 bine 100 bine satarım falan diye düşünüyorsan hevesin kırılmasın ama öyle bir piyasa yok.
Hocam selamlar,Forumda diğer konulardan gördüğüm kadarıyla YNG/ Volkan Bey sanırsam, Merhabalar.
2. Yorumunuzda en çok dikkatimi çeken bir şey oldu ve okumadığınızı varsayarak yorum attığınızı düşünüyorum. O yüzden ilk önce 2. yanıtınıza yanıt vereceğim.Normalde asla cevabınıza karşı bu kadar ters yorum yapmam ama gerçekten okumadan yorum atmanız beni çok kırdı ve üzdü hocam. Bir Moderatör böyle yapıyor ise bir başkası neler yapar "etkisi uyandırdı".
- - Unpack.exe ile sorunsuz oynanabilir şekilde video atmak istiyorum yoksa orjinal .exe'ye XIGNCODE ByPass Hook atıp yapılan testlerde 24 saat boyunca 0 Crash Runtime vb. hiç bir hata olmadan oynanmıştır. Bir işi yarım yapmayı sevmem ya tam yaparım yada hiç yapmam yakın bir zamanda ve sürekli olarak konu güncellenecektir.
- Burada ne demişim hocam? Unpack.exe ile sorunsuz oynanabilir şekilde video atmak istiyorum..
- Sonrasında ne demişim hocam? yoksa orjinal.exe'ye XIGNCODE ByPass Hook atıp yapılan testlerde 24 saat boyunca (Unpack nerede? Orjinal.exe'ye ByPass Hook nerde? Hocam lütfen yapmayın okumamışsınız bile.
3. Ebedi çıkışımın orada size veya bizim, sizin gibi insanlara lafım olmadığını anlamanız hattasında - "Bu yazdığımı lütfen yanlış anlamayın geçmiş olan olaylardan yola çıkılmıştır." Diyede belirtmiş iken neden bu kadar sert, saldırgan bir tavır ile yaklaştığınızı anlamadım.
Extra açıklamama gelecek olursak eğer: Şimdi Volkan Bey, benim bu Forumda açtığım bir konu var Source alınır diye üstüne üstelik bu forum haricinde başka yerlerde de açtığım bir kaç konum daha var fakat bu konuların sonucunda bir kaç düzgün insanın haricinde sadece dolandırılmaya çalışıldığımı gördüm. Bazı insanların nasıl dolandırıldığını gördüm hatta ve hattasına gidecek olursak eğer ortak iş projesi olarak başlayıp sonra tartışma - kavga - anlaşmazlık sonucunda sourcelerin nasıl paylaşıldığını öğrendim, duydum. Bunlar neticesinde evet biraz sert bir açıklama veya kendimi betimleme yapmış olabilirim ama yarası olanların gocunacağını düşünerek yaptığım yerde yarası olmayan sizin neden böyle sert tavır yaptığınızı anlamadım. Belki bana yol göstermek için olabilir- çok sağolun çok ama çok teşekkür ederim. Ama dediğim gibi daha tamamen okuyup anlamadan yorum yapmanız üzdü. Tanışmamış olsak bile size karşı ve yaptığınız işe karşı her zaman bir saygım ve duruşum vardı her neyse yinede sağolun."Piyasaya yabancıyım" deyip fiyat biçmek: Hocam gerçekten yabancıyım. Source nedir az buçuk biliyorum fakat şuan rövanşta olanlar neyler - herkes neyin peşinde? En çok para edecek olan ne? Bunları biliyorum ve nelerin neylere ne kadara satıldığını duyuyorum, görüyorum. Gerek bu forumda olsun gerek başka forumda olsun 1-2 aydır takip etmeye başladım. 1-2 Hafta içerisinde de kendime göre bir proje belirleyip ondan yola çıkarak .exe Dump/Unpack işine giriştim. Tek bildiğim 23xx - 24xx Sourceler ne kadara satılıyor. 2525 - 2585 sürümlerine ne kadar isteniyor. Bir sorun olduğunda bir sorun çözme ne kadara yapılıyor, özellikler Kolay/Zorluk seviyesine göre pay biçiliyor. Şimdilik bunları öğrenebildim ama 2616 .exe KO_ & WIZ_ diğer addressler ile ne kadar eder bilmiyorum ve şuanda satış olarak konuyu açtım. Tekliflere açığım dedim ve yakında kanıtlar gelecek dedim Unpack .exe sorunsuz bir şekilde yapılırsa güncelleyip paylaşacağım zaten. Şuan bir şey satmıyorum sadece konuyu açmak istedim işin %65 - %75'lik kısmı bitti çünkü. Tahmin ettiğim kadarıyla çok az KO_ & WIZ_ ve diğer addressler - pointerler - offsetler kaldı. Şuan asıl büyük sorunum Runtime hatası onun içinde çalışmaya son hız devam ediyorum. Eğer başaramazsam merak etmeyin - Nasıl Dump/ Unpack aldığım yolu ile bizzat .exe'yi addressleri - ile paylaşacağım.
Not: Sizden gerçekten özür dilerim sadece tam okumadan yada okumanıza rağmen anlamamak üstüne okumak üzerine devam edip yorum attığım için kırgınlığımdan böyle bir yorum yaptım. Sizi asla kırmak vb. bir amacım yoktur fakat dediklerinizi bundan sonra daha çok dikkate alacağım çok ama çok teşekkür ederim.
Hocam selamlar,
Samimi ve dürüst geri dönüşün için asıl ben teşekkür ederim. Öncelikle kalbini kırdıysam veya seni üzdüyse çok özür dilerim; asla öyle bir niyetim yoktu, fakat demek ki ilk mesajımdaki o sert üslup istemeden de olsa yanlış anlaşılmaya çok müsait olmuş. Bunu bu kadar net ve yapıcı bir dille yüzüme vurduğun için ayrıca memnun oldum, adam gibi adammışsın ki hatayı da eleştiriyi de karşılıklı olgunlukla konuşabiliyoruz.
Cevabında değindiğin noktalar üzerinden iznini verirse biraz daha netleşmek isterim:
Özetle; kırgınlığın için tekrar kusura bakma, mod olsak da insanız, bazen yazılanı yanlış süzebiliyoruz. Sen çalışmalarına tam gaz devam et, o Runtime belasını da alt edip videoyu paylaştığında zaten gereken değer verilecektir. Takıldığın ya da fikir almak istediğin teknik bir konu olursa da her zaman yazabilirsin, yolun açık olsun.
- Unpack vs Orijinal Exe Ayrımı: Haklısın, o cümleyi hızlı okumanın kurbanı olmuşum. Sen orada "Unpack edilen exe ile video atacaktım, henüz o bitmediği için şu an sadece orijinal exe üzerinden bypass ile test yapıp stabilliğini gördüm" demek istemişsin. Oradaki ifade kargaşası tamamen benden kaynaklı, kusura bakma. İşini yarım bırakmayıp tam olmasını beklemekle en doğrusunu yapıyorsun.
- Sektördeki Güven Problemi ve Sert Çıkışın: Sektörün halini ve dolandırıcı tiplemelerini o kadar iyi anlıyorum ki... "Ortak" adı altında emek sömürenleri, kavga edip source yayanları o kadar çok gördük ki hak vermemek elde değil. O yüzden o satırlardaki "yalnızlık ve kimseye güvenmeme" vurgusunu şimdi yüzde yüz hak vererek okuyorum. Piyasada maalesef yanılmamak için bu zırhı kuşanmak mecburiyetinde kalıyor insan.
- Piyasa Bilgisi ve Süreç: 1-2 ayda 23xx-25xx piyasasını, fiyat politikalarını ve yapılan işlerin piyasadaki karşılığını bu kadar çabuk kavradıysan tebrik ederim, hızlı yol kat etmişsin. 2616 güncel bir sürüm olduğu için elbette kıymetli; ama dediğin gibi asıl olay o Runtime hatasını tamamen çözüp stabil Unpack.exe'yi ortaya koyduğunda kopacak. Zaten o aşamadan sonra kimse senin emeğine laf edemez.