Merhaba, bir çoğunuz belki biliyodur ama ben yinede bilmeyenler için vmware nin çoklu ethernet bağlantısının nasıl yapıldığını kaynak olsun diye paylaşmak isterim.
Bildiğiniz üzere çoğumuz sanal kullanıyoruz ve son güncellemelerde sanalları engellemek yerine ip sınırı getirmişler. Aşağıdaki adımları yaparak aynı bilgisayara harici bir ethernet card yada usb/ethernet dönüştürücü ile sanalları ayrı bir ağda çalıştırabilirsiniz.
Adım 1 ;
Sol üst köşede Edit sekmesi altındaki kırmızı çizgi ile işaretlediğim '' Virtual Network Editor '' ü açıyoruz.
Adım 2 ;
Aşağıdaki sekme açıldıktan sonra en alt sağda yine kırmızı çizgi ile belirttiğim '' Change Settings '' e tıklıyoruz.
Adım 3 ;
Yine kırmızı çizgi ile belirttiğim '' Add Network '' a tıklayarak ağ yolu seçeceğimiz bölüme geçiyoruz.
Adım 4 ;
Aşağıdaki kısımda ise anabilgisayara bağladığımız etherneti sanallara tanıtabileceğimiz bir yol seçip '' OK '' diyoruz. (Örnek olarak VMnet8 seçiyorum)
Adım 5 ;
Elimde usb ethernet adaptörü olduğundan aşağıdaki gibi usb yi seçiyorum ve OK diyoruz. (Sizde hangisi varsa onu seçin.)
Adım 6 ;
Son olarak hangi sanalda işlem yapacaksak o sanala sağ tıklayıp '' Settings '' diyoruz. Açılan ekranda '' Network Adaptör '' sekmesi altında bulunan '' Custom: Speafic virtual network '' kısmından ağı hangi isme bağladıysak onu seçip OK diyoruz.
İşlem bu kadar. Bu adımları yaparken sanalın kapalı olmasına gerek yok fakat değişiklik olduğu için internet bir kaç saniye içerisinde gidip gelecektir.